Valmentaja Kari Korhonen, Lahden Kaleva, vastaanotti sunnuntaina 5.5.2019 Alfred Kordelinin säätiön Urheilun Tuki -rahaston 2 000 euron tunnustuspalkinnon.

Palkinto myönnettiin hänelle nuorten parissa tehdystä pitkäjänteisestä ja pyyteettömästä vapaaehtoistyöstä. Tunnustuspalkinto julkaistiin ja stipendi ojennettiin Korhoselle nuorten kansainvälisen Pirkka-Turnauksen yhteydessä Tampereella.

Kari Korhonen on nyrkkeilypiireissä pidetty ja luotettu valmentaja, jonka tavoitteellisesta paneutumisesta nyrkkeilyvalmennukseen ovat saaneet osansa lähes kaikki Suomen nyrkkeilyn nykypäivän huiput. Vuonna 1977 alkanut valmennusura on tuottanut lukuisia suomenmestareita sekä nuorten PM- ja MM-mitalisteja.

– Tämä on hieno tunnustus, joka kieltämättä tuli aivan ”puskista”. Olen todella otettu saamastani huomiosta enkä osaa muuta kuin kiittää kaikkia. Pidän valmentamista enemmänkin omana harrastuksenani kuin työnä – tämä on elämäntapa. Nyrkkeilysalit ja -kisat ovat ympäristöjä, joiden tunnelmassa viihdyn. Tämä on tiivis yhteisö, joka antaa minulle virtaa, kuvaa palkittu Kari Korhonen suhdettaan nyrkkeilyn parissa tekemäänsä vapaaehtoistyöhön.

Korhonen vastaa Suomen Nyrkkeilyliiton johtokunnassa lajin nuorisotoiminnasta ja on Liiton Nuorisovaliokunnan jäsen. Korhonen on valmentanut ja ohjannut junioreiden nyrkkeilyleirejä 70-luvulta lähtien ja on ollut rakentamassa kansainvälisten GeeBee- sekä Tammer Turnausten nuorisoleiritoimintaa. Korhonen on vuosien varrella opiskellut valmennusta työnsä ohella sekä Suomessa että ulkomailla.

Nuorisovaliokunnassa panostamme tällä hetkellä mm. nuorten valmentajien osaamiseen sekä kouluttamiseen antamalla heille lisää vastuuta ja jakamalla vuosien varrella karttunutta hiljaista tietoa, kertoo Kari Korhonen.

Lähde: Nyrkkeilyliiton tiedote