Suomen miesten lentopallomaajoukkueen kausi Euroopan Kultaisessa liigassa alkoi tappiolla Ukrainalle. Erälukemat Tampereella kirjattiin vierasjoukkueelle 1-3 (30-28, 22-25, 17-25, 22-25).

Hakametsän jäähallin reilut 2500 katsojaa näki nuorentuneen Suomen joukkueen ensi kertaa brittivalmentaja Joel Banksin komennossa.

– Tietenkin olisin halunnut tarjota suomalaisyleisölle voiton, mutta niin ei valitettavasti tapahtunut. Olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen illan esitykseen, Banks sanaili.

Ukrainan fyysisyys oli tiedossa, mutta sen nujertamiseen ei Suomelta löytynyt tällä kertaa keinoja. Vastustaja hyökkäsi keskeltä vahvasti ja sen ulottuva torjunta vaimensi sinivalkoisten hyökkäykset tehokkaasti.

– Pelissämme oli vielä ymmärrettävästi ylä- ja alamäkiä. Pelaajissamme on kuitenkin paljon kapasiteettia, joka on saatava heistä paremmin irti. Tätä prosessia rakennetaan koko ajan, Banks sanoi.

Suomen pirteimmästä esityksestä vastasi Antti Ronkainen (12/+5). 22-vuotias yleispelaaja kantoi isoa vastuuta niin vastaanotossa kuin hyökkäysten päättäjänäkin.

– Meillä oli riittävästi paikkoja tehdä pisteitä ja voittaa eriä, mutta emme käyttäneet niitä hyväksi, Ronkainen harmitteli.

Tilastojen valossa Ukraina oli Suomea vahvempi torjuntapelissä (9-16) sekä hyökkäystehoissa (40-46). Suomen vastaanottoa puolestaan kesti vastustajaa paremmin (57-44).

Tulevan viikon keskiviikkona Suomen miehet kohtaavat vieraspelissä Valko-Venäjän. Seuraava kotiottelu pelataan 12. kesäkuuta niin ikään Valko-Venäjään vastaan.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote