Suomalainen tennispelaaja Emil Ruusuvuori on edennyt yhdessä itävaltalaisen Jurij Rodionovin kanssa nelinpelin loppuotteluun ATP Challenger -turnauksessa Kazakstanissa. Finaalipaikka on 20-vuotiaan ensimmäinen Challenger-tasolla.

Massakentillä pelattava turnaus on palkintoarvoltaan 54 160 dollaria. Ruusuvuori, joka on voittanut tänä vuonna kaksi ITF-turnausta kaksinpelissä, on tällä viikolla esiintynyt edukseen nelinpelikentällä. Sijoittamattomat Ruusuvuori ja hänen ikätoveri Rodionov ovat voittaneet kolme ottelua matkalla loppuotteluun. Puolivälierissä kukistui kolmanneksi sijoitetut venäläiset Ivan GakhovAlexander Pavlioutchenkov 6-4, 7-6 ja perjantaisessa välierässä toiseksi sijoitetut kazakstanilainen Timur Khabibulin ja venäläinen Vladyslav Manafov kolmen erän trillerissä erin 6-7, 7-5, 12-10.

Lauantaina pelattavassa loppuottelussa asettuu vastaan ykköseksi sijoitetut Goncalo Oliveira (POR) ja Andrei Vasilevski (BLR) tai neljänneksi sijoitetut Arjun Kadhe (IND) ja Denis Yevseyev (KAZ).

Mielenkiintoa asetelmaan tuo myös se, että Ruusuvuori ja Rodionov kuuluvat maidensa maajoukkueisiin ja tulevat mahdollisesti olemaan vastakkaisilla puolilla syyskuun 13. ja 14. päivä pelattavassa Davis Cupin maaottelussa Suomi-Itävalta.

Lähde: Tennis.fi.