Pesäpallon historiaan kirjoitetaan uusi luku lauantaina 8. kesäkuuta, kun Virossa pelataan kautta aikain ensimmäinen miesten Superpesiksen ottelu. Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko kamppailevat sarjapisteistä jalkapalloseura JK Nõmme Kaljun kotikenttänä tunnetulla Hiiu Stadionilla kello 17 alkaen.

Pesäpallon historia Virossa ulottuu 1930-luvulle saakka. Ensimmäinen neljästä maaottelusta Viron ja Suomen välillä pelattiin 1932. Kävipä vuonna 1935 jopa niin hassusti, että Viro vei maaottelussa voiton juoksuin 4-3.

Naisten Superpesis rantautui Viroon ja Tallinnaan 10.6.1995. Vihdin Pallo voitti Jyväskylän Kirin runkosarjan ottelussa 1-0 (1-1, 4-2). Miesten Superpesistä pelataan nyt ensi kerran Virossa, kun Imatran Pallo-Veikot ja Hyvinkään Tahko iskevät yhteen. Tapahtuman avaa Viro-Suomi-maaottelu kello 15.

– Lämpimästi tervetuloa kaikki suomalaiset Virosta seuraamaan tätä huippuottelua. Ja ottakaa ihmeessä mukaan paikallisia ystäviä, työkavereita ja naapureita myös. Tämä ottelu on varmasti ikimuistoinen kokemus myös heille, Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää toivoo Pesäpalloliiton sivuilla.