Rytmisen voimistelun World Challenge Cup -kilpailun joukkueiden kaksinottelu ja yksilöiden neliottelu kisattiin eilen ja tänään Guadalajarassa, Espanjassa. Onnistuneiden kisapäivien seurauksena sunnuntaina 5.5. kisattavassa finaalissa nähdään rytmisen voimistelun maajoukkue molemmilla välineillä sekä Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat) vanneohjelmallaan.

Suomen maajoukkue sijoittui kaksiottelussa sijalle 5./14 pistein 43,350. Pallo-ohjelmasta joukkue sai pisteitä 20,250, ja lähtee näin finaaliin seitsemänneltä sijalta. Rohkeasti ja ilman tiputuksia sujuneesta vanne-keilaohjelmasta joukkue nappasi upeasti uudet ennätyspisteet 23,100 ja sijoituksen 4./14. Kaksiottelun voitti Italia pistein 50,250.

– Lauantaina yleisö huusi niin paljon, ettemme kuulleet musiikin merkkiääntä, ja lähdimme myöhässä tekemään ohjelmaa. Selviydyimme kuitenkin hyvin. Tänään oli jotenkin pelottavaa tehdä, mutta pidimme ohjelman hyvin kasassa ja saimme ennätyspisteet!, kommentoi joukkue lauantain suoritusta.

Guadalajarassa maajoukkueessa voimistelivat Elisa Liinavuori (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Ada Oikari (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), EmmaRantala (Voimistelu- ja urheiluseura Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) sekä Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Yksilöistä Suomea edustivat Rebecca Gergalo ja Aurora Arvelo (Olarin Voimistelijat). Gergalo voimisteli itsensä neliottelussa sijalle 14./44 onnistuen erityisesti vanneohjelmallaan, josta hän sai pisteet 18,850 ja paikan välinefinaalissa. Pallo-ohjelmastaan Gergalo sai pisteet 16,400, keilaohjelmastaan 17,250 ja nauhaohjelmastaan 15,950.

– Vanneohjelma onnistui hyvin, vaikka yksi liike jäi tekemättä. Pallossa tuli harmillisesti monta virhettä, mutta pystyin silti ajattelemaan selkeästi niistä huolimatta. Myös vanne- ja keilaohjelmassa tuli virheitä, mutta nyt on vielä hyvin aikaa korjata ne ennen EM-kisoja, totesi Gergalo kilpailun jälkeen.

Ensimmäistä kertaa naisten sarjassa kilpaileva Arvelo sijoittui kilpailussa 19./44. Parhaiten hän suoriutui keilaohjelmallaan, saaden siitä pisteet 17,650 ja sijan 13./44. Vanneohjelmasta Arvelo sai pisteet 15,850, pallo-ohjelmasta pisteet 15,600 ja nauhaohjelmasta pisteet 15,100.

Meneillään oleva World Challenge Cup -kilpailu on rytmisen voimistelun kisakauden ensimmäinen. Kilpailut ovat tärkeitä ajatellen syksyn MM-kisoja, joissa paikat olympiakisoihin jaetaan.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote