Euroopan suurin frisbeegolf -kilpailu Tyyni on pelattu päätökseen Sipoon Söderkullassa. Kolmipäiväisen kilpailun avoimen luokan on voittanut yhdysvaltalainen Eagle McMahon tuloksella 155 heittoa. Toiseksi kisassa tuli Erik Oakley Yhdysvalloista tuloksella 158 heittoa sekä kolmantena kuopiolainen Niklas Anttila tuloksella 159 heittoa. Finaalikierrosta Sibbe Disc Golfissa seurasi monisatapäinen yleisö.

– Olen todella onnellinen ja jopa yllättynyt tuloksesta, ottaen huomioon, että jouduin jättämään edellisen kilpailuni kesken viime viikonloppuna. Keskityin heittämään jokaisen heittoni rauhallisesti ja lähipelini oli vahvaa koko kisan ajan. Uskon, että se takasi minulle voiton, McMahon kertoo.

Vain 17 -vuotias frisbeegolflupaus Niklas Anttila nousi viimeisellä kilpailukierroksella kokonaistuloksissa kolmanneksi.

– Ensimmäisen kierroksen jälkeen pelini oli nousujohteista ja tuntui loppua kohti koko ajan paremmalta, Anttila kertaa tunnelmiaan.

Viimeisellä kierroksella Anttila pelasi Eagle McMahonin ohella kierrostuloksen -10 ja varma peli takasi hänelle paikan podiumilla yhdysvaltalaispelaajien kanssa.

– Viimeinen kierros oli lähes virheetön, Anttila iloitsee.

Itse pääkilpailu Tyyneen otti osaa 958 pelaajaa 16 eri maasta. 11 päivää kestäneessä tapahtumassa oli lisäksi useita yhden kierroksen oheiskilpailuja, joihin otti tapahtuman aikana osaa yhteensä yli tuhat pelaajaa.

Kilpailun voittaja Eagle McMahon kommentoi tapahtumaa sekä suomea ylistävästi:

– Tapahtuma oli todella hyvin järjestetty ja on nyt yksi suosikeistani. Tulen varmasti takaisin puolustamaan voittoani. Suomessa pelaaminen on aina oma kokemuksensa sillä yleisöä on lähtökohtaisesti aina enemmän kuin Yhdysvalloissa.

Kilpailu pelattiin kuudella eri radalla samanaikaisesti: Sipoossa Sibbe Disc Golfissa, Nevas Golfissa, Söderkullan Kartanolla sekä Ford DGP:lla Tuusulassa, Kivikon frisbeegolfradalla Helsingissä sekä Keravan Keinukalliolla.

Lähde: Suomen frisbeegolfliiton tiedote