Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina käydyllä sprinttikilpailulla. Kilpailu käytiin Wrocklawin olympiastadionin ympäristössä ja tarjolla oli nopeavauhtiasta ajoa runsasväkisessä liikuntapuistossa, eikä tällä kertaa vältytty vaaratilanteilta.

Päivän paras suomalainen Puolassa oli niukasta mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt Marika Hara. Tampereen Kooveeta seuratasolla edustava nainen jäi ikävien sattumusten takia kilpailun neljänneksi. Kultaa otti vuoden 2017 kolminkertainen nuorten maailmanmestari Veronika Kubinova, joka on tehnyt vahvaa nousua maailman huipulle. Vaikka nyt saatu EM-mitali oli tsekille ensimmäinen, viime vuonna nuori nainen ajoi MM-keskimatkalla pronssille.

Myös Haralle henkilökohtainen mitali oli lähempänä kuin pitkään aikaan. Hara oli vielä kilpailun loppupuolelle asti kiinni mitalissa, mutta vauhtia hidasti niin törmääminen paikallisen pyöräilijän kanssa kuin renkaisiin jumiin jäänyt oksa, jota poistamaan nainen joudui pysähtymään. Ero pronssia ottaneeseen Ruotsin Nadia Larssoniin oli lopulta alle 15 sekuntia. Toisaalta viides sijakin oli vain kahden sekunnin päässä.

– Järjestäjät olivat varoitelleet väestä, mutta meidän lajissamme pitää keskittyä karttaan ja välillä joutuu menemään vähän riskillä. Minulla oli epäonnea, kun kolaroin ja sen jälkeen piti kyllä ottaa risteykset varovammin. Lopulta on yksi hailee olenko neljäs tai viides. Minulle riittää tieto siitä, että vauhti riittää maailmankärkeen, heinäkuun lopun MM-kilpailuihin tähtäävä nainen kertoo.

Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut jatkuvat maanantaina ajettavalla yhteislähtökilpailuilla.

Lähde: Suunnistusliiton tiedote