Jyväskylän Motonet GP:n miesten pituushypyssä kolmiloikkaaja Simo Lipsanen haastaa lajin kärkinimet. Mukana ovat mm. Kristian Bäck, Kristian Pulli, Roni Ollikainen, Arttu Pajulahti ja Eero Haapala. Viime kesänä Bäck oli kotimaan tilastokärki ponkaistuaan 793, kun Pulli venytti 791. Ollikainen puolestaan venytti hiljattain Paavo Nurmen kisoissa myötätuulessa 775.

– Omaa ennätystä tavoitellaan, parhaimmillaan 777 ponnistanut Lipsanen sanoo.

Kaksi viimeistä Suomen mestaruutta voittanut Bäck odottelee kisaa mielenkiinnolla, vaikka talven harjoittelua sotki hoikan kantalihaksen revähdys.

– Harjoittelun laatuun ja nopeuteen on yritetty keskittyä. Talven ja kevättalven ongelmien takia pääsin vasta toukokuun alussa treenaamaan aika normaalisti. Kuntoa on rakennettu sitä ajatellen, että Kalevan kisoissa voi tehdä tulosta, Bäck sanoo.

– Perusfysiikka on ihan samaa tasoa kuin aikaisemmin, vaikka olen jättänyt punttitreeneissä maksimiraudat pois ja keskittynyt nopeus-voimaan. Kauden ensimmäinen kisa antaa kesälle suuntaa. Laatuun ja nopeuteen on harjoittelussa koetettu keskittyä.

Lähde: Urheiluliitto