Topi Raitanen juoksee kauden ensimmäisen raastavan 1500 metrin kilpailunsa kovassa kansainvälisessä seurassa Motonet GP-sarjan avauksessa Lahdessa tänään.

Lahden stadionin ja kuten koko Urheilukeskuksen alue on Raitaselle tuttu muutenkin kuin vain kilpailuareenana.

– Juniorina Urheilukeskuksessa tuli pyörittyä aika paljon, kun isovanhemmat asuvat vain muutaman kilometrin päässä. Talvisin hiihdettiin siellä, kun he asuvat hiihtoladun varrella, Raitanen muistelee.

Isovanhemmat ovat seuranneet innolla Raitasen nousua estejuoksun kansainväliselle tasolle. Stadionin katsomossa he istuvat keskiviikkonakin, kun Raitanen ampaisee kauden ensimmäiseen 1500 metrin kilpailuun.

– Juoksin juuri Helsingissä 300 metrin vetoja vähän 1500 metrin vauhtia kovempaa kyytiä. Jukka Keskisalo meni pyörällä edellä ja piti vauhtia. Jaloissa oli hyvä tunne, Raitanen sanoo.

– Jos menee hyvin, olisi kiva aloittaa kotimaan kisat Lahdessa alle 3.40:n ajalla. Viime vuonna juoksin kauden avauksessa Espoossa 3.45,03. Se olisi hyvin, jos siitä ajasta saisi nyt viisi sekuntia pois.

Lahden 1500 metrillä on mukana useita kovan kansainvälisen tason juoksijoita kuten australialainen Stewart McSweyn ja amerikkalaiset Johnny Gregorek ja Drew Hunter. He ovat juosseet kuluvan vuoden aikana 1500 metrillä 3.35-alkuisen ajan.

Kärki lähtee Lahden 1500 metrillä noin 3.36:n vauhtiin. Se tarjoaa Raitaselle vetoapua, jolla oma ennätys 3.41,88 siirtynee historiaan. Sen verran lupaavasti hän on kevään mittaan juossut 3000 metriä ja saman matkan esteillä.

– Sellainen tunne on, että jaloissa on vauhtia. Kauden ensimmäinen 1500 metriä voi silti olla nihkeä. Se on niin erilainen kuin 3000 metriä. Siinä pitää kestää vauhtia, Raitanen miettii.

Lähde: Urheiluliiton tiedote