Suomen Curlingliiton valmennuspäällikkönä toiminut Tomi Rantamäki on kutsuttu Kiinan curlingin olympiajoukkueen valmentajaksi 15.7. alkaen.

Tomi toimi valmennuspäällikkönä oman palkitsemiskonsultin toimensa ohessa vuodesta 2014, jatkaen yhä aktiiviuraansa kilpapelaajana. Hän pelasi vuoden 2018 PyeongChangin olympialaisissa paricurlingjoukkueessa (Mixed Doubles) tuoden Suomelle pistesijan 7. Hän voitti neljännen miesten Suomen mestaruuden kuluneella kaudella ja olisi edustanut Suomea ensi syksyn EM-kisoissa.

Kiinan olympiajoukkueessa Tomi vastaa MD-olympiajoukkueen valmentamisesta sekä olympiajoukkueiden talent poolin kehittämisestä. Valmennusryhmää johtaa ruotsalainen Peja Lindholm. Lisäksi ryhmässä toimivat Sören Grahn (miehet) Ruotsista ja Marco Mariani (naiset) Italiasta.

– Kun maailman parhaana pidetty curlingvalmentaja Peja Lindholm otti yhteyttä ja pyysi mukaan, ei päätöstä tarvinnut kauaa miettiä. Kiinassa taloudelliset resurssit ovat valmennuksen tarpeisiin nähden riittävät ja pelaajat osaavat arvostaa hyvää valmennusta. Kiinassa pääsen toteuttamaan valmennuksellisia visioitani ja kehittymään uusilla osa-alueilla. Menestyspaineet ovat Kiinassa kotikisoissa 2022 kovat, joten pelaajien lisäksi myös valmentajien pitää jatkuvasti oppia ja kehittyä. Työskentely Kiinassa huippuvalmentajien kanssa on curlingvalmennuksen korkein koulu, Rantamäki sanoi.

Lähde: Curlingliiton tiedote