Nokia River Golfissa pelataan 13.-15.6.2019 Suomen ykkösgolfkiertueen Finnish Tourin osakilpailu, jonka osallistujalistalla komeilee kaksi epätavallista nimeä – jääkiekkoilijat Patrik Laine ja Sami Vatanen.

Finnish Tour (FT) on Suomen PGA:n järjestämä ammattilaisten ja amatöörien yhteinen kilpailukiertue. FT toimii korkeimpana kansallisena kilpailutasona ja sen tarkoituksena on tarjota Suomen parhaille pelaajille mahdollisuus kilpailla keskenään mahdollisimman hyvätasoisissa kilpailuissa.

Nokia River Golfin järjestämässä osakilpailussa NRG Open 2019 Hosted by Veikko Salli on jaossa kauden 2019 suurin rahapotti – yhteensä 50 000 €, joista miesten sarjassa ammattilasille jaossa on 36 000 €. Poikkeuksellisesti myös naisten sarjassa kilpaillaan rahapotista – jaossa on naisammattilaisille yhteensä 14 000 €.

Nokia River Golf tunnetaan golfpiireissä vahvana kilpagolfseurana. Seurasta onkin noussut lukuisia ammattilaispelaajia, kuten viime vuonna amatööristä ammattilaiseksi siirtynyt Sami Välimäki. Välimäki oli viime kesänä avainasemassa Suomen voittaessa joukkueiden Euroopan mestaruuden. Parhaimmillaan Välimäki nousi amatöörien maailmanrankingissa jopa kymmenenneksi, mikä on historian korkein suomalaispelaajan sijoitus rankingissa. Välimäki on amatööriuransa aikana edustanut niin Suomea kuin Eurooppaakin useissa arvokilpailuissa ja kansainvälisissä joukkuekilpailuissa.

Nokia River Golfin vahvaa kilpaurheilustatusta vankistaa veljesduo Myllymäki. Veljekset Aleksi ja Erik Myllymäki pelaavat molemmat ammattilaisina ja ovat mukana myös NRG Openissa. Veljeksistä nuorempi, Aleksi Myllymäki, oli Välimäen tavoin mukana Euroopan mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

Lisäksi Nokialla pelaa viime kaudella kolme Euroopan haastajakiertueen (European Challenge Tour) voittoa napannut suomalaiskomeetta Kim Koivu. Voittojensa myötä Koivu saavutti kaudeksi 2019 pelioikeuden Euroopan pääkiertueelle European Tourille ja on noussut lyhyessä ajassa Suomen ja Euroopan kärkiammattilasten joukkoon.

Myös naisten sarjassa nähdään suomalaista huippuammattilaisgolfia, kun mukaan ovat ilmoittautuneet Suomea Rion olympialaisissakin edustaneet Noora Komulainen ja Ursula Wikström.

Lähde: Suomen Golfliiton tiedote