Suomalaisnaisten hurja suorittaminen 100 metrin aidoissa jatkuu – jälleen uusi upea ennätys!

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HIFK:n Matilda Bogdanoff siirsi viisi vuotta vanhan 100 metrin aitajuoksun ennätyksensä historiaan Jämsänkoskella, kun hän pinkoi aitakarnevaaleilla ylivoimaiseen voittoon ajalla 13,11. Sadasosalla ennätystään parantaneen Bogdanoffin aika vie hänet jaetulle viidennelle sijalle kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Ennätysjuoksussa tuulta oli takana 1,6 metriä sekunnissa, alkuerissä 2,2 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötäisessä Bogdanoff juoksi 13,18.

– Pikkaisen oli jähmeä juoksu ja kylmä tuuli. En ole oikeastaan yllättynyt ajasta, tiedän, että se on mahdollinen. Aikataulussa ollaan. Tällä hetkellä on aika paljon päivästä kiinni, kun saa vaan kaikki palaset kohdalleen. Olen tyytyväinen, alkueräjuoksunsa alkua vaikeaksi kuvannut Bogdanoff sanoi.

Toiseksi juoksi JKU:n Julia Enarvi (13,54) ja kolmanneksi TuUL:n Emma Hyvärinen (13,83).

Miesten 110 metrin aidoissa Liedon Parman Valtteri Kalliokulju ja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen olivat finaalissa odotettu kärkikaksikko 3,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötäisessä ajoin 13,97 ja 14,57.

– Eka juoksu oli tahmea, Viktorin (Kantele) kanssa hakattiin varmaan joka aidalla kädet yhteen. Tokassa olin paremmin startissa mukana, ja loppu on ollut hyvä koko ajan. Starttiin lisää vauhtia, niin tulee hyvä aika, Kalliokulju uskoi.

Kalliokuljun tavoin 22-vuotiaiden EM-rajan alittanut Manninen on pudottanut ennätyksensä tällä kaudella jo 14,02:een. Hän jatkoi hyvää kauttaan myös Jämsänkoskella.

– Tokassa juoksussa oli parempi vire ennen juoksua, mutta tuli vaan niin pahasti polveen ja kantapäähän monta aitaa, että vauhdit menivät siihen. Kaipaan aidanylitykseen varmuutta ja juoksua myös korkeammaksi, Manninen listasi.

Vanninen 16-vuotiaissa kotimaan kaikkien aikojen tilastokakkoseksi

Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen juoksi 100 metrin aidoissa alkuerässä ennätyksensä 13,54, joka vie hänet 16-vuotiaissa kotimaan kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Finaalissa Vanninen pinkoi 13,36, mutta tuulta oli takana tilastoja ajatellen hitusen liikaa (+2,1m/s).

– Ihan ok. En osaa oikein muuta sanoa. Aika oli ihan ok. Toka juoksu oli ihan ok ajallisesti, myös ottelijana ikäisissään vakuuttavaa jälkeä tehnyt Vanninen tuumi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Liverpool - West Ham maanantain Valioliigaotteluna! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!