Suomalaisnyrkkeilijät upeisiin voittoihin Valko-Venäjällä – ”Tosi hyvä matsi, sain tosi hyvin irti itsestäni”

© Kuva: Getty Images
Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Historian toiset Euroopan kisat on saatu käyntiin Valko-Venäjällä. Avauspäivänä suomalaisista tositoimissa olivat jousiampujat sekä nyrkkeilijöistä Muhammad Abdilrasoon ja Krenar Aliu.

Suomalaisnyrkkeilijöiden kisaurakka Minskissä käynnistyi voittoisasti. Muhammad Abdilrasoon otti alle 75-kiloisissa selvän 5-0 -pistevoiton Slovenian Aljaz Venkosta ja eteni 32 parhaan joukkoon. Lauantaina vastaan tulee Ukrainan Oleksandr Khyzhniak.

– Tosi hyvä matsi, sain tosi hyvin irti itsestäni. Minulla on ollut vähän vaikeuksia, mutta sain hoidettua itseni hyvin kuntoon. Katsottiin vastustajaa videolta mun valmentajan kanssa, laadittiin hyvä taktiikka ja toteutettiin se. Ensimmäinen matsi on nyt hoidettu, ja pääsen toiseen matsiin rentona, yhtenä neljästä nyrkkeilijästä sarjassaan ensimmäiselle kierrokselle arvottu Abdilrasoon totesi.

Krenar Aliu sai alle 91-kiloisissa vastaansa nuoren romanialaisen Alberto Biron. Aliu pehmensi vastustajansa perusvarmalla nyrkkeilyllä ja eteni 16 parhaan joukkoon. Vastaan tulee seuraavaksi Valko-Venäjän Uladzislau Smiahlikau.

– Vastustaja oli mulle täysin tuntematon kaveri, ja se on aina vaikea tilanne. Etukäsi toimi hyvin ja pyrin vain pitämään perusasiat mielessä. Kyllä tässä matsissa mun kokemus oli ratkaisevassa roolissa, Aliu sanoi.

Miesten nyrkkeilyssä Euroopan kisoilla on EM-arvo, mikä nostaa kisojen merkitystä entisestään. Sekä tähtäin- että taljajousessa ammuttiin perjantaina ranking-kierrokset, joiden pohjalta määriteltiin pudotuskaaviot. Samuli Piipon tulos 638 oikeutti sijaan 36, Taru Kuoppa puolestaan tähtäsi 23:nneksi tuloksella 626. Mikko Juutilainen keräsi taljajousessa tuloksen 683 sijoittuen ranking-kierroksella 14:nneksi.

Lähde: Tiedote

Mestiksessä eloonjäämiskamppailu Kiekko-Vantaa - Peliitat! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!