Viime kaudella rovaniemeläistä Team Lakkapäätä lentopallon Mestaruusliigassa edustanut Peetu Mäkinen käyttää sopimuksessaan olevan ulkomaanpykälän ja siirtyy Tshekin pääsarjaan VK Pribramin riveihin.

– Paikkaa ulkomaille on etsitty aktiivisesti alkukeväästä lähtien pelaajaagentti Nisse Huttusen avustuksella. Seura ja sarjan taso on tärkeä – ihan mihin tahansa en olisi lähtenyt, Mäkinen sanoo.

Päättyneellä kaudella Pribram sijoittui 12 joukkueen runkosarjassa seitsemänneksi, mutta tie pudotuspeleissä päättyi neljännesvälieriin. Mäkinen pitää siirtoa kuitenkin askeleena eteenpäin urallaan.

– Viime kausi seuralla oli mollivoittoinen, mutta siellä on porukkaa jonkin verran vaihtunut. Tavoitteet niin itsellä kuin joukkueellakin ovat korkealla. Tämä on esimakua vasta esimakua ulkomailla pelaamiseen. Tshekin liiga on fyysisempi kuin Suomessa, kaksimetrinen yleispelaaja tietää.

Mäkinen loukkasi nilkkansa sarjakauden lopussa, mutta on nyt miesten maajoukkueen mukana Kultaisessa Euroopan liigassa.

– Maajoukkuepelit auttavat myös tulevaa kautta ajatellen, mutta loppujen lopuksi kaikki on itsestä kiinni. Kaikille tulee varmasti riittävästi näytönpaikkoja.

Elokuussa 24 vuotta täyttävä Mäkinen on edustanut Lakkapään lisäksi kotoisessa Mestaruusliigassa myös VaLePa Sastamalaa juhlien kausina 2016-17 ja 2017-18 pukkipaidoissa tuplamestaruutta. Miesten maaotteluita Mäkisellä on takanaan kaikkiaan 26.

– Rovaniemeltä olen saanut hyvät eväät niin lentopalloon kuin elämään yleensä, Napapiirin Pallokettujen kasvatti kiittelee.

Ennen Mäkistä tshekkiläistä VK Pribramia ovat suomalaisista edustaneet Kasper Vuorinen (2015-16) ja Antti Poikela (2016-17).

Kultaisessa liigassa Suomen naisten ja miesten maajoukkueet kohtaavat keskiviikkona Elenia Areenalla Hämeenlinnassa Valko-Venäjän. Ottelut alkavat kello 16.30 ja 19.30.

Lähde: Lentopalloliitto