Tiger Woods löytää yhä tavat kuljettaa pallo reikään – ”Ei ole enää fyysisesti parhaimmillaan”

© Kuva: Getty Images
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Golfin suurturnaus US Open käynnistyy torstaina. Turnauksen alla puhuttaa kilpailulle tyypilliseen tapaan pelikenttä sekä lajin supertähti Tiger Woods.

Turnaus pelataan Yhdysvaltojen kentistä tunnetuimmalla, Kaliforniassa Pebble Beachilla. Kentän profiili on hyvin erilainen aiempien vuosien vastaaviin verrattuna. Arvaamaton kenttä on Viasatin selostajan Nikke Tyryn mukaan yksi torstaista sunnuntaihin kestävän turnauksen mielenkiintoisimpia asioita.

– Kenttä tekee tämän vuoden tarinan. Se on kaikille golfia katsoneille tuttu jo Tiger Woods -peleistä lähtien. Kenttä on tuulelle altis, sillä se on valtameressä kiinni. Kentällä on tässä lajissa hirveästi merkitystä. Se vaikuttaa siihen, kuka voi voittaa ja kenelle mikäkin kenttä sopii, Tyry sanoo SuomiUrheilu-sivustolle.

– Pebble Beach on taktikon kenttä. Edellinen kilpailu oli PGA Championship ja sen voitti kärjistettynä se, joka löi pisimmälle ja suoraan. Nyt pitää tehdä oikeita lyöntivalintoja oikeaan paikkaan. Tällä kentällä pelaamiseen on hyvin monenlaisia strategioita.

Lajin suurnimi Tiger Woods on tehnyt paluuta huipulle. Tyry uskoo 43-vuotiaan amerikkalaisen mahdollisuuksiin.

– Tämä on kenttä, joka voisi sopia Woodsille hyvin. Samalla kentällä hän voitti vuonna 2000 kilpailun 15 lyönnillä, mikä on yhä US Openin ennätys. Tuo ennätys ei tule tänä vuonna rikkoutumaan. Woods ei ole enää fyysisesti parhaimmillaan, mutta osaa yhä tehdä oikeat lyöntivalinnat ja löytää omat tapansa kuljettaa pallo reikään, Tyry sanoo.

Woodsin lisäksi Tyry neuvoo seuraamaan erityisesti kaksi edellistä US Openia voittanutta amerikkalaista Brooks Koepkaa.

– Hän on maailmanlistan ykkönen ja yksi turnauksen suurimpia ennakkosuosikkeja. Jotkut kuitenkin jättävät hänet turnausennakoissa yhä välillä jopa pois laskuista, vaikka hän on voittanut puolet kahdeksasta viimeisestä major-turnauksesta.

– Kenttänä tämä ei ehkä sovi niin hyvin Koepkalle, toisin kuin viime vuonna, jolloin se oli kuin tehty häntä varten. Hän lyö draiverilla erittäin hyvin. Jos tulee tarve lyödä palloa 300 metriä eteenpäin, Koepka on vahvimmillaan. Pebble Beachilla vaaditaan kuitenkin monipuolisempaa peliä. Tietenkin hän sen myös osaa, mutta suurimmat vahvuudet jäävät hyödyntämättä, Tyry arvioi.

Koepkan ohella Tyry neuvoo myös seuraamaan pohjois-irlantilaista Graeme McDowellia, joka on tehnyt tänä vuonna paluun huipulle. McDowell voitti turnauksen vuonna 2010.

– Hän lyö lyhyitä lyöntejä ja on tottunut pelaamaan tuulessa. Tänä vuonna kyse ei kuitenkaan ole voimasta, vaan enemmän taktiikasta, Tyry sanoo.

Golfin US Open 13.-16.6. suorina lähetyksinä Viasat Golf- ja Viasat Urheilu -kanavilla ja Viaplayssa. 1. pelipäivän lähetys alkaa torstaina klo 22.00.

Anssi Shemeikka

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!