Amerikkalaisen jalkapallon legenda Joe Namath on paljastanut tuoreessa elämäkerrassaan, miten yksi haastattelu pelasti hänen elämänsä.

Entinen New York Jetsin pelinrakentaja oli eronnut vaimostaan ja masentunut. Hän joi pullon vodkaa päivässä ja oli suistumassa kohti tuhoa.

Miehen maailmaa mullistava tapahtuma koettiin vuonna 2003, kun hän oli ESPN:n suorassa lähetyksessä New York Jetsin ja New England Patriotsin välisen ottelun aikana.

Kanavan toimittaja Suzy Kolber yritti kysyä Namathilta tämän entisestä seurasta, kun selvästi juopunut Namath päästi suustaan surulliset sanat.

– Haluan vain suudella sinua. Ei minua kiinnosta peli pätkääkään.

Kiusaantunut Kolber yritti vaihtaa aihetta, mutta humalainen Namath halusi vain suukotella. Miljoonat ihmiset näkivät tapauksen televisiosta ja myöhemmin internetistä.

Namath on kertonut välikohtauksen pelastaneen hänen elämänsä, koska se pakotti hänet panemaan elämänsä kuntoon. Hänen oli aika ryhdistäytyä.

– Kohtasin riippuvuuteni sen häpeän jälkeen, joka siitä haastattelusta aiheutui. Ymmärsin, että aiemmin käytin avioeroani tekosyynä alkaa taas juomaan.

Hän on nyt 75-vuotias, eikä ole juonut tuon kuuluisan haastattelun jälkeen tippaakaan.

Katso haastattelu alta: