Uransa ensimmäiseen The Openiin valmistautuva Suomen ykkösgolfari Mikko Korhonen veikkaa, että voittaja löytyy tietystä kolmikosta.

– Eiköhän voittaja löydy kolmikosta Tiger Woods, Rory McIlroy ja Jon Rahm. Rory ja Rahm ovat hirmuvireessä ja Tiger on näyttänyt jälleen olevansa erittäin poikkeuksellinen golffari, Korhonen arvioi.

– Toki The Open on osoittanut vuosien varrella yllätyksellisyytensä.

The Openin kenttä on yhdistelmä kahdesta eri kentästä. Siksi siitä on oikein käyttää nimitystä Royal Portrush.

– En ole koskaan aiemmin kenttää pelannut ennen tätä. Kenttä on vaikea ja äärimmäisen kaunis. Uskon, että se on todellinen testi kaikille kisaan päässeille.

Korhosen kausi on mennyt hyvin. Hän on myös itse varovaisen tyytyväinen toistaiseksi saavuttamaansa.

– Eteenpäin menoa. Kiinan voitto on tietysti kohokohta onnistumisista. Hieman epätasaisuutta on ollut tuloksissa kuin aiempina kausina, mutta eteenpäin menoa on itsensä haastamisessa ja pelin näkökulmasta.

– Kärsivällinen pitää olla, harjoitella hyvin, tehdä vielä enemmän kropan huoltohommia ja pitää mieli tasapainossa.

Entä millaisia terveisiä Mikko Korhonen haluaa lähettää suomalaisfaneilleen ennen yhtä kauden huipennuksista?

– Kisa on yksi maailman vanhimmista urheilutapahtumista. Claret Jug on maailman viidenneksi vanhin voittopokaali, kilpailun historia on erittäin mielenkiintoinen ja pitkä. Maailman parhaat pelaajat ovat paikalla Pohjois-Irlannnissa, erittäin vaativalla kentällä.

– Tämä tulee olemaan yksi parhaista urheilutapahtumista koko vuonna. Ja lähetysajatkin ovat suotuisat Suomessa seuraamisen kannalta, kannattaa ilman muuta seurata. Suomen lippuja on näkynyt viime kisoissa paikalla ja on hienoa nähdä ja kuulla kannustusta. Kiitos kaikille paikalla olleille ja paikalle tulijoille, kannustus on meille erittäin tärkeää. Sama tietysti kotikatsomoissa.

Tunnelmat välitetään Suomessa Viasatin ja Viaplayn kautta. The Open alkaa varhain torstaina ja voittajaa juhlitaan sunnuntaina.