Yleisurheilun Motonet GP:n Tampereella kilpailussa nähdään keskiviikkona tukku kovia urheilujoita.

Taika Koilahti ponnisti viikonvaihteessa Jämsässä 664 ja nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Tampereella hänellä on vastassaan lajin kotimaisia kärkinimiä ja ulkomaisia urheilijoita, kuten hallikaudella 651 hypännyt Serbian Milica Gardasevic.

Pituushyppyyn osallistuu myös 22-vuotiaiden EM-kisoihin kuntoaan virittelevä moniottelija Maria Huntington, joka rikkoi aiemmin tällä kaudella seitsenottelussa 6000 pisteen rajan. Hän on tällä kaudella hypännyt 633 ja myötätuulessa 642.

Miesten keihäskilpailun kärkitaistossa kohtaavat Trinidadin olympiavoittaja Keshorn Walcott, jonka kesän paras on 86,09 Tshekin MM-mitalisti Petr Frydrych sekä Toni Kuusela, joka on tällä kaudella heittänyt 83,40.

Miesten 200 metrillä on mukana useita ulkomaisia sprinttereitä. Kisan kotimainen kärkinimi on kauden kärkitulosta 21,13 halussaan pitävä Oskari Lehtonen.

Miesten seiväshypyssä on paikalla koko 22-vuotiaiden EM-kisoihin lähtevät kolmikko Tommi Holttinen, Urho Kujanpää ja Mikko Paavola sekä viikonvaihteessa Someron seiväskarnevaalien pääkilpailun voittanut Tomas Wecksten.

Sipponen ja Kuivisto Ratinassa

Tampereelle saapuu myös Suomen naisten kiekonheiton parhaimmisto. Kisaan ovat ilmoittautuneet mm. Salla Sipponen, joka heitti viikonvaihteessa 57,79, 19-vuotiaiden MM-mitalisti Helena Leveelahti sekä tällä kaudella reilut 58 metriä heittäneet Kreikan Hrisoúla Anagnostopoúlou ja Viron Kätlin Töllasson.

Sara Kuivisto tähdittää naisten 800 metriä, jolla on mukana iso määrä juoksijoita, kuten myös miesten 1500 metrillä. Kuivisto juoksi hiljattain Puolassa ja Britanniassa ennätyksensä 2.02,14 tuntumaan. Hänen nimissään olevan kotimainen kärkitulos on 2.02,64.

Kotimaan kärkinimet Leo-Pekka Tähti, Toni Piispanen, Henry Manni ja Amanda Kotaja ovat Tampereella mukana 100 metrin ratakelauskisoissa.

Lähde: Urheiluliiton tiedote