Kehässä saamiensa vammojen johdosta kuolleen venäläisnyrkkeilijä Maksim Dadashevin omaiset valmistelevat oikeustoimia ottelun yhdysvaltalaisia järjestäjiä vastaan.

28-vuotias Dadashev otteli Yhdysvalloissa Marylandin osavaltiossa 19. heinäkuuta välisarjan ottelussa puertoricolaista Subriel Matiasta vastaan. Dadashevin tiimi heitti pyyhkeen kehään 11. erässä venäläisen otettua sitä ennen vastaan hurjan määrän iskuja päähänsä ja vartaloonsa. Kehästä poistuttuaan Dadashev alkoi oksennella ja menetti tajuntansa. Hänet kiidätettiin sairaalaan ja hätäleikkaukseen. Hän kuoli sairaalassa 23. heinäkuuta.

Venäläisen uutistoimisto TASS:n mukaan Dadashevin leski valmistelee oikeustoimia Venäjän nyrkkeilyliiton avustuksella. Liiton tiedottaja kertoi oikeusjutun perustuvan kahteen tekijään.

– Ensinnäkin epäilemme, että Maksim Dadashevin terveydentilasta annettujen lausuntojen todenperäisyyttä ei tarkistettu riittävällä tavalla ja hänellä oli aiempi terveysongelmia.

– Toisekseen näemme lääketieteellisen avun järjestämisessä rikkeitä sekä kehässä että sen ulkopuolella. Nämä ovat myös voineet johtaa tähän lopputulokseen.

Dadashevin manageri Egis Klimas kertoi viime viikolla TASS:lle Dadashevin käyneen kaikissa tarvittavissa lääkärintarkastuksissa eikä tällä ollut terveysongelmia.

– Max ei väärentänyt terveystodistuksia. Hän kävi aina tarkastuksissa Yhdysvalloissa ennen jokaista tai joka toista ottelua, Klimas kommentoi.

Koko ammattilaisuransa Yhdysvalloissa otellut Dadashev ehti voittaa 13 ottelua. Surullisin seurauksin päättynyt ottelu Matiasta vastaan oli hänen ensimmäinen tappionsa.

Lähde: TASS.