Miesten lentopallomaajoukkuessa kolmen viime vuoden aikana esiintynyt ja Ettan viime kaudella Mestaruusliigassa hopealle passannut Niko Haapakoski pelaa ensi kaudella Kyproksen liigassa esiintyvän Anorthosis Famagustan riveissä.

23-vuotias Oulunsalon Vasaman kasvatti on pelannut kertaalleen EM-kisoissa ja kaikkiaan 23 miesten maaottelua. Haapakoski on edustanut viisi edellistä kautta Ettaa. Haapakoski oli kauden läpimurtopelaaja Mestaruusliigassa 2016.

Pohjoiskyproslaisesta Famagustan kaupunkia edustava Anorthosis oli viime kaudella Kyproksen liigassa kuudes. Seura on 21 kertainen maan mestari ja sen edellinen mestaruus on kaudelta 2013-2014.

– Jonkin aikaa on jo muhinut ajatus ulkomaille pelaamaan lähdöstä. Keväällä sovimme agenttini Nisse Huttusen kanssa, että ulkomailta lähdetään sitten hakemaan pelipaikkaa.

– Olen erittäin innoissani tulevasta kaudesta. Ulkomailla pelaamisesta on kuitenkin haaveiltu ihan pikkupojasta asti ja nyt se unelma toteutuu. Lähdetään katsomaan miten kreikan kieli sujuu kauden jälkeen. Tottakai iso kiitos kuuluu ETTAlle, niistä viidestä vuodesta mitä sain siellä pelata, Haapakoski toteaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote