Mikko Korhosen haave toteutui

© Kuva: Getty Images

Suomen ykkösgolfaaja Mikko Korhonen saavuttaa yhden jokaisen golf-ammattilaisen haaveista loppuviikosta. Korhonen ansaitsi paikkansa kautta aikojen toisena suomalaispelaajana The Openiin – vain Mikko Ilonen on aiemmin saavuttanut saman.

Tieto siitä, että osallistuminen toteutuu, tavoitti golf-ässän Espanjassa kesken kisan.

– Kun kuulin, että pääsen mukaan The Openiin, tuntui tietysti hyvältä, mutta vähän epäuskoiselta. Tieto tuli Valderraman kisan ensimmäisen päivän aikana. Sain tiedon ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tietysti tieto toi lisävirtaa ja ja onnen tunteen, mutta samalla vähän myös sellaisen ajatuksen, että ”mitä, minäkö muka pääsen The Openiin….”, Korhonen muistelee tiedon varmistumista.

– Kutsu oli perusbrittiläisen kohtelias. Järjestäjä, R&A eli Royal & Ancient Golf Club, kysyi viestissään, että ”haluaisinko minä mukaan”. No, vastaus oli tietysti selvä.

Korhonen on nyt suuressa näyteikkunassa, maailman parhaiden kanssa legendaarisessa kilpailussa. On selvää, ettei kyse ole vain normaalista kilpailusta.

– Kyllä tämä kisa on SE kisa golfissa. Nyt kilpailu on järjestyksessään 148. ja siellä valitaan ”The champion golfer of the year” ja voittajalle jaetaan Claret Jug. Onhan tämä sellainen epätodellinen haava, joka on joskus pikku poikana syntynyt. Vuosien varrella haave on mennyt vähän kaukaisemmaksi, mutta viime ja tämän kauden aikana on käväissyt jo mielessä, että tässä taitaa olla mahdollisuus.

– Valmistautuminen kisaan pyritään tekemään kuitenkin normaalirutiinien kautta. Ehkä vähän terävämmin, huolellisemmin ja kaikilta osin paremmin, tosin, Korhonen korostaa.

The Open alkaa torstaina. Kilpailua voi seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.