Kyseenalaista maratonmainetta nauttinut 70-vuotias yhdysvaltalainen Frank Meza on löytynyt kuolleena joesta. Viranomaiset kertovat, että Meza teki itsemurhan hypättyään sillalta Los Angelesissa.

Meza ylsi hämmästyttävään kolmen tunnin alitukseen maaliskuussa juostulla Los Angelesin maratonilla. Aika 2.53.10 oli 70-vuotiaiden uusi maailmanennätys.

Mezan suoritus kuitenkin hylättiin, kun kilpailun järjestävät löysivät nauhoitteistaan todisteita, joiden mukaan juoksija oli poistunut radalta kesken kisan ja palannut kilpailuun eri paikasta myöhemmin. Meza itse kiisti syytökset ja sanoi käyneensä vain vessassa.

Tapausta käsiteltiin Yhdysvalloissa ja juoksijayhteisössä laajalti ja hän sai maratonin jälkeen tuhansia nettikommentteja ja uhkauksia osakseen. Mezan perhe syyttääkin itsemurhasta nettikiusaamista.

CNN

@CNN
Dr. Frank Meza, 70, was found dead in the Los Angeles River last Thursday. The Los Angeles County coroner's office listed his cause of death as "blunt force traumatic injuries" and said the manner of death was suicide. cnn.it/2NCglNo