Suomalaishyppääjät saivat arvokasta kokemusta MM-kilpailuista – ”Kärkitulokset tässä kisassa olisivat kyllä olleet ihmeiden takana”

© Kuva: Getty Images

Uintiurheilun MM-kilpailut käynnistyivät perjantaina Etelä-Korean Gwangjussa. Avauspäivänä kisattiin uimahyppyjä ja taitouintia. Suomella on Gwangjussa kolme uimahyppääjää ja ensi viikon sunnuntaina käynnistyvissä MM-uinneissa seitsemän uimaria.

Lauren Hallaselkä ja Roosa Kanerva kilpailivat perjantaina metrin ponnahduslaudan alkukilpailussa. Molempien tie nousi pystyyn karsinnassa, josta 12 parasta jatkoivat lauantain finaaliin. Hallaselkä oli alkukilpailun 30:s ja Kanerva 34:s.

– Lauren sai hyvää kokemusta ensimmäisistä aikuisten MM-kisoistaan tehtyään kolme onnistunutta hyppyä, mutta kahteen viimeiseen jäi parannettavaa. Roosalla puolestaan toisen hypyn vauhti tuli pahasti laudan kulmaan ja se vaikutti hypyn lentorataan, mutta silti hän hoiti hypyn hyvin veteen, kertoi joukkueenjohtaja Taina Karvonen.

Hallaselän tulos oli 203,50 ja Kanervan 199,90. Finaaliin vaadittiin 232,55 pistettä, minkä molemmat ovat tällä kaudella saavuttaneet, Kanervan kauden paras on peräti 240,20 ja Hallaselällä 236,75.

– Kauden parhaat jäivät kauaksi, mutta tuomarilinjakin oli todella tiukka nyt, eli kärkitulokset tässä kisassa olisivat kyllä olleet ihmeiden takana, Karvonen huomautti.

Suomalaiskaksikon MM-kisat ovat nyt paketissa. Nea Immonen kisaa Gwangjussa vielä ensi torstaina kolmen metrin ponnahduslaudalla Suomen aikaa klo 4.00 alkaen.

Lähde: Uimaliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.