Suomalaisten futsal-pelaajien esiinmarssi Euroopan huippusarjoihin jatkuu vahvana. Jukka Kytölästä ensimmäinen suomalainen futsalista Italian pääsarjassa.

Aiemmin varmistui Jani Korpelan siirtyminen Puolan mestareiden riveihin ja Juha-Matti Savolaisen sopimus kovatasoiseen Kroatian pääsarjaan. Torstaina puolestaan italialainen Mantova Calcio a 5 julkisti jatkosopimuksen tulevaksi kaudeksi Jukka Kytölän kanssa. Historiallinen sopimus on yhden kauden mittainen.

Mantova nousi karsintojen kautta viime kauden päätteeksi Italian Serie A:han. Kytölästä tulee näin siten ensimmäinen suomalainen futsal-pelaaja Italian pääsarjassa.

– Tulevasta kaudesta vaikuttaa tulevan mielenkiintoinen haaste. Serie A laajenee 12 joukkueen sarjasta 16:een joukkueeseen. Sarja on edelleen Euroopan kovatasoisimpia, vaikka muutamia hyviä pelaajia on nyt lähtenyt Espanjan ja Brasilian kovempiin liigoihin. Pelinopeus ja pelaajien taitotaso varmasti kasvavat joka tapauksessa merkittävästi Serie A:han tultaessa, Kytölä pohti.