Suomen viestinaiset eivät yltäneet ensimmäisinä jaossa olleille olympiapaikoille Gwangjun MM-uinneissa. Suomen sijoitus 4×100 metrin sekauintiviestissä oli 18:s, kun 12 ensimmäistä sai maapaikan Tokioon.

Suomen aika oli 4.05,50. Mimosa Jallow, Ida Hulkko, Jenna Laukkanen ja Laura Lahtinen onnistuivat odotetusti pudottamaan kokoonpanon laskennallista yhteisaikaa, mikä oli ennätyksistä ynnäten 4.07,99.

Avausosuudella selkäuintia pistellyt Jallow kellotti pari kymmenystä nopeamman ajan kuin maanantaina Gwangjussa. Jallow avasi viestin aikaan 1.01,20.

– Ihan ookoo uinti, oli se parempi mitä henkilökohtaisessa lajissa täällä tuli. Viimeiset metrit alkoi kyllä painaa tosi pahasti ja maaliintulo oli ihan surkea, Jallow raportoi.

Rintauintiosuudella oli Ida Hulkko, jonka osuusaika oli 1.07,35. Henkilökohtaisessa startissa aika kirjattiin liki sekunnin hitaammin.

– Hyvä uinti oli, tuollaista se olisi pitänyt henkilökohtaisella olla. Ihan odotusteni mukainen veto, Hulkko tuuumi ja riensi palauttelemaan illan 50 metrin rintauintifinaalia varten.

Perhosuintiosuudella nähtiin Jenna Laukkanen, jonka henkilökohtainen ennätys matkalla on 1.02,30. Osuusajaksi hän sai komeat 1.00,53.

– Odotin kyllä SM-kisojen perusteella, että olisi tullut alle minuuttiin. Mutta huomaa, ettei tule rutiinina loppuun asti, kun tätä perhosta on niin vähän kisannut. Mutta kokonaisuutenakin hyvä viesti oli, kun ottaa huomioon, että minä ja Laura ei oltu nyt ihan niillä omimmilla matkoilla, Laukkanen sanoi.

Vapaauimarina oli Laura Lahtinen, jolle satanen oli MM-kisojen lyhyin matka. Lahtinen suoriutui erinomaisesti osuusajalla 56,42. Lahtisen kisaennätys on 57,37. Hän myös otti erinomaisen vaihdon Laukkasen kanssa.

– Lähti hyvin ja kovaa, mutta sitten viimeiset metrit, niin kuin Jennallakin, alkoi tuntumaan ettei pääse maaliin. Oli kyllä kiva lähteä viestiin, just ennen kuin lähdin, niin yleisö alkoi huutamaan Korealle ja siitä sai kyllä energiaa itsellekin, Lahtinen hymyili.

Kevään 2016 Lontoon EM-uinneissa pronssia tuoneeseen SE-aikaan joukkueella jäi marginaalia nelisen sekuntia. Finaaliin vaadittiin jo kolmosella alkavat 3.59,87. MM-alkuerien 12. sijan, eli viimeisen suoran olympiapaikan, otti Venäjä lukemin 4.02,26. Neljä joukkuetta kutsutaan vielä Tokion olympiaviestiin kesäkuussa 2020 maailmantilaston perusteella.

Ida Hulkon MM-finaali päättää suomalaissuoritukset Gwangjussa klo 14.09.

Lähde: Uimaliiton tiedote