Tuula Tenkanen lähtee purjehduksen Laser radial -luokan MM-kilpailuiden viimeiseen päivään kokonaiskilpailun kolmantena.

Tenkanen sijoittui tiistain kovatuulisissa lähdöissä Japanin Sakaiminatossa kolmanneksi ja 18:nneksi.

– Tänään oli kovaa maatuulta, mutta siinä oli silti isoja paine-eroja ja tuulenkääntymiä. Onnistuin ensimmäisen lähdön reitinvalinnoissani, mutta toisessa en, Tenkanen kertoi.

Monika Mikkola on kokonaiskilpailussa 14:ntenä (25., 14.).

– Tämän päivän olosuhteet eivät ole vahvuuteni, joten olen ihan tyytyväinen tuloksiini. Jäin starteissa ja ensimmäisillä osuuksilla, mutta onnistuin parantamaan asemiani lähtöjen jälkimmäisillä puoliskoilla, Mikkola kommentoi.

– Päivä oli ihan ok olosuhteet huomioon ottaen. Toivottavasti Monika pystyy kirimään tuloslistalla huomenna vielä muutaman sijan, Mikkolan valmentaja Sietse-Jan Sietzema sanoi.

Laser radialin MM-regatta huipentuu keskiviikkona kahteen kultafinaalilähtöön, joista ensimmäisen (kilpailun 10:nnen lähdön jälkeen) tuloslistalle kirjataan toinen huonoimman tuloksen poisheitto.

Tenkasella on nyt 10 pisteen ero kilpailua johtavaan Tanskan Anne-Marie Rindomiin.

– Tärkeintä on purjehtia johdonmukaisesti ja tasaisesti, Tenkasen valmentaja Jon Emmett summasi mitalitaistelutaktiikan.

Lähde: Suomen Pujehdus ja Veneily.