Laser radial -luokan MM-kilpailut päättyivät suomalaisittain Tuula Tenkasen kahdeksanteen ja Monika Mikkolan 13:nteen sijaan.

Tenkanen oli kiinni mitalissa vielä ennen viimeistä lähtöä, mutta oikukkaisssa olosuhteissa otettu epäonnistunut startti ja väärä reitinvalinta johdattivat hänet vasta 51:ntenä maaliin. Japanin Sakaiminaton edustalla puhaltanut maatuuli haastoi purjehtijat päivittäin tuulenkääntymillään ja paine-eroillaan.

– Olen luonnollisesti pettynyt siihen, että purjehdin finaaleissa kaksi huonoa lähtöä, jotka maksoivat minulle sijoja kokonaistilanteessa. Yritän nyt oppia tekemistäni virheistä, Tenkanen kommentoi.

Laser radial -luokan MM-kilpailu oli samalla Mikkolan ja Tenkasen välisen maansisäisen olympiakarsinnan ensimmäinen osa, ja ensi helmikuussa Australian Melbournessa kilpailtava MM-regatta on karsinnan toinen osa. Karsinnassa otetaan huomioon molempien kilpailujen sijoitukset.

Karsinnassa saa MM-voitosta pisteitä 42, hopeasta 36 ja pronssista 32. Pisteet laskevat siten, että 16:nnesta sijasta saa vain yhden pisteen. Tenkanen keräsi kahdeksannella sijallaan 12 pistettä ja Mikkola 13:nnella sijallaan neljä.

– Ero on nyt Tuulan hyväksi kahdeksan pistettä. Se ei ole vielä ratkaisevan suuri, vaan on otettavissa Melbournessa kiinni. Mitalimenestys huomioidaan pisteissä korostetusti, joten menestyksestä palkitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

– Suomalaisten sijat kahdeksan ja 13 ovat karsintatilanteessa ihan ok, mutta toki Tuulan sijoitus on siinä mielessä pettymys, että mitalikin olisi ollut otettavissa.

Lähde: Sailing Team Finlandin tiedote