Vuodesta 2002 kaikissa olympia- ja MM-finaaleissa mukana ollut Brasilia tykitti Suomen miesten lentopallomaajoukkueen vaikeuksiiin Krakovan turnauksen avauspelissä. Brasilia voitti Wagnerin muistoturnauksen Suomen avausottelun 3-0 (25-15, 25-12, 25-16).

Brasilia oli kaikilla osa-alueilla parempi. Kovan syöttönsä ansiosta se sai Suomen hyökkäyspelinkin suurin vaikeuksiin. Vastustajan hyökkäysprosentti oli huima 66, Suomen 32. Kaikkiaan Brasilian hyökkäys jäi 36 plussan puolelle, Suomen viisi.

Suomen avaus oli Eemi Tervaportti, Antti Ronkainen, Elviss Krastins, Tommi Siirilä, Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen ja Lauri Kerminen (L).

Avauserässä (15-25) ero tuli Brasilian vahvan syöttpelin alustamana. Keltapaitojen hyökkäyskin kulki kivasti (54%), kun Suomen vastaava oli 30%. Sauli Sinkkonen pelasi mainion erän tehden 4/+4.

Toisen erän tasaisen alun jälkeen Brasilia karkasi Mauricion syöttövuorolla teknisen aikalisän jälkeen 12-8 -johtoon. Peetu Mäkinen, Samuli Kaislasalo sekä Fedor Ivanov tulivat kentälle erän puolivälin jälkeen. Kaikkiaan erä oli Suomelta vaikea, se sai tehtyä vain kuusi omaa pistettä.

Kolmannen erän Suomi jatkoi toiseen erään tulleella seitsikolla alusta loppuun. Brasilian tulivoima oli edelleenkin kovaa ja torjunta rutisti Suomea ahtaalle.

Elviss Krastins:

– Kova peli, todellakin. Rakennamme peliämme viikko viikolta, päivä päivältä ja tunti tunnilta. Emme todellakaan ole vielä siellä missä haluaisimme ja mihin pystymme. Brasilia loi valtavan paineen kovalla syötöllä ja isolla torjunnalla.

Päävalmentaja Joel Banks:

– Olen ylpeä esityksestämme. Emme todellakaan pääse usein pelaamaan Brasilian tasoista joukkuetta vastaan. Joukkue on todella laadukas kaikilla osa-alueilla. Heidän peli pysyy tasokkaana koko ajan. Kaikille tuli hallissa selväksi, että tämä oli Daavidiin ja Goljatin välinen taistelu. Tämä oli todella arvokasta kokemusta meille ja olen ylpeä mitä näin. Tarvitsemme juurikin näitä pelejä lisää.

Suomen pistemiehet:

Urpo Sivula 4/-1

Antti Ronkainen 2/-6

Elviss Krastins 1/-4

Sauli Sinkkonen 4/+3

Tommi Siirilä 1/0

Eemi Tervaportti 1/0

Lauri Kerminen (L)

Peetu Mäkinen 4/+3

Samuli Kaislasalo 5/+2

Fedor Ivanov 3/+1

Niko Suihkonen, Markus Kaurto, Henrik Porkka ja Lelu Ojansivu (L) eivät pelanneet.

Torjunnat 4-7

Ässäsyötöt 2-6

Syöttövirheet 13-8

Hyökkäys% 32-66

Vastaanotto% 37-51

Lähde: Lentopalloliiton tiedote