Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut pelataan Virossa – Suomen joukkueelle edellisistä kisoista upeasti MM-hopeaa

© Kuva: Getty Images
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Virossa Maetagusessa järjestetään joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut keskiviikosta lauantaihin 21.-24.8. Kilpailuihin ottaa osaa yhteensä 17 maan joukkueet. Edellisistä joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuista vuonna 2017 Suomen joukkueella oli kotiintuomisinaan hopeamitalit.

Suomen joukkueeseen kuuluvat Niklas Anttila (Vuorelan Veikot), Jesse Nieminen (Vuorelan Veikot), Teemu Nissinen (Nummelan frisbeeseura), Mikael Räsänen (Deep in the Forest, Kuopio), Oskari Vikström (Jyväskylän Liitokiekkoilijat), Mikael Hyväri (BSC Disc Golf Team, Oulu), Janne Hirsimäki(Nummelan frisbeeseura) ja Sini Lindholm (Lahden Frisbee Club).

”Meillä on kasassa erittäin taitava ja nälkäinen joukkue, joten MM-kilpailuihin suuntaamme hyvin luottavaisin mielin. Vastus MM-kilpailuissa on tottakai kova, ja erot eri joukkueiden välillä ovat etukäteen suhteellisen pieniä”, kommentoi kapteenina toimiva Hirsimäki.

MM-kilpailut pelataan Itä-Virossa, Maetagusessa. Kilpailuareenana toimii Mäetaguse Disc Golf Park.

”Rata on kaunis ja metsäinen. Tällainen metsärata vaatii pelaajalta malttia ja luottoa omiin heittoihin”, Hirsimäki pohtii.

Pisteitä kerrytetään voittamalla otteluita muita maita vastaan

MM-kilpailuissa joukkueet pelaavat otteluita muita maita vastaan. Kussakin ottelussa on joukkueesta mukana kuusi pelaajaa, joista kaksi pelaa yksilöinä ja loput neljä pelaajaa muodostavat kaksi paria.

Yksilöt ja parit saavat ottelussa toisesta joukkueesta omat vastustajansa, joita vastaan he pelaavat reikäpeliä. Reikäpelissä tarkoituksena on saada väylältä parempi tulos kuin vastustaja, ja sitä kautta ansaita omalle joukkueelle pisteitä. Enemmän reikäpelejä voittanut joukkue voittaa ottelun. Joukkueet kerryttävät omaa pistepottiaan voittamalla otteluita muita maita vastaan.

MM-kilpailut avataan neljässä eri alkulohkossa. Suomen joukkueen kanssa samaan alkulohkoon kuuluvat Saksa, Australia ja Espanja. Avauskierroksen jälkeen lohkon kolme parasta joukkuetta jatkavat eteenpäin seuraavaan lohkovaiheeseen. Lohkojen sisällä karsitaan joukkueita pois kerrytettyjen pisteiden perusteella edelleen kierros kierrokselta. Lauantaina pelattavalla finaalikierroksella on mukana enää kaksi kulta- ja hopeasijat ratkovaa joukkuetta sekä kaksi pronssista kamppailevaa joukkuetta.

Suomen joukkueen kisaurakka käynnistyy keskiviikkona 21.8. klo 10.00.

Lähde: Frisbeegolfliitto

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!