Kuninkuusravit, Lahti
Kuninkuuskilpailu
3-4.8.2019

Petsipappa

Kuninkuusravit on Suomen suurin ravitapahtuma, joka ajettiin ensimmäisen kerran Lahdessa vuonna 1924, jolloin ravikuninkaaksi kruunattiin Huovi. Tänä vuonna kilpailu palaa juurilleen, sillä kisat ajetaan viikonlopun aikana Jokimaan ravikeskuksessa Lahdessa. Katsojamäärältään Kuninkuusravit on Suomen mittakaavassa suuri tapahtuma – paikalle odotetaan yli 50 000 kävijää. Kandidaattien otteita seurataan herkeämättä pitkin vuotta ja spekulaatiot kilpailijoista – sekä myös rannalle jääneistä kandidaateista – alkoivat välittömästi, kun 12 kilpailijaa valittiin reilu viikko sitten sekä kuningas- että kuningatarkilpailuihin.

Sekä oriit että tammat juoksevat kilpailussa kolme eri matkaa kahden kilpailupäivän aikana: lauantaina kisataan 2 100 metrin matkalla ja sunnuntaina kilpailijoiden kestävyyttä testataan sekä mailin että 3 100 metrin matkalla. Kilpailussa menestyminen vaatii sekä nopeutta että kestävyyttä – puhumattakaan nopeasta palautumiskyvystä. Alkuviikosta menehtynyt Pentti Savolainen teki Joensuussa 1984 kuninkuusravihistoriaa, kun hänen kasvattamansa, omistamansa, valmentamansa ja ohjastamansa Vekseli ja Vekkuliina veivät kuninkuus- ja kuningatartittelit. Kaiken lisäksi molemmat hevoset voittivat kaikki kolme matkaa. Kyseessä on uskomaton saavutus, joka jää hyvin todennäköisesti toistamatta.

Kuninkuusravit on hyvin perinteikäs ja koko maailmassa ainutlaatuinen tapahtuma. Se on täynnä draamaa sekä jännittävien kilpailujen että tunteikkaiden haastattelujen ja seremonioiden osalta. Kuninkuusravien historia on jättänyt jälkeensä uskomattomia, liikuttavia ja hauskojakin tarinoita. Kyseessä on vertaansa vailla oleva kansanjuhla, joka kannattaa kokea edes kerran elämässään. Tällä kertaa erikoista kuninkuusraveissa on, että kumpikaan hallitseva kuninkaallinen, ravikuningas Costello tai ravikuningatar Akaasia eivät osallistu tämän vuoden kilpailuun.

Kuninkuuskisan suosikki on Ville Korjuksen valmentama ja ohjastama Välähdys. Kotkalaisori on ollut epävarma etenkin autolähtöjen kiihdytyksessä ja laukkariski on olemassa. Kuitenkin kahdella ensimmäisellä matkalla takarivin paikka pienentänee hieman tätä riskiä. Jos hevonen tekee näissä tilanteissa totta, se on lähellä ensimmäistä kuninkuuttaan. Sen perusluokka on tällä hetkellä nimittäin Suomessa epäilemättä paras.

Pauli Raivion treenaama Tähen Toivomus on heti ensimmäisessä kuninkuuskilpailussaan suosikin ykköshaastaja. Henry Bollströmin ohjastama Hankasalmen sankari vaanii suosikin epäonnea ja Raivio osaa virittää hevoset parhaimmilleen silloin, kun on rahaa jaossa. Kyvykäs hevonen on näihin kuvioihin vielä nuori ja sen parhaat vuodet voivat olla vielä edessä.

Juukalaisen Markus Porokan valmentama Vixen kuuluu myös ennakolta vahvimpiin osanottajiin. Vixen on enemmänkin kestävä kuin nopea ja se tulee päätösmatkalla napsimaan päänahkoja väsyneemmistä kilpakumppaneistaan. Rattailla on tuttuun tapaan taitava Mika Forss. Mikkelin Suurmestaruusajon maili oriilla ajettiin passiivisella taktiikalla valmistavana starttina Kuninkuusraveihin.

Juuri saman lähdön voitti myös Juukalta käsin ponnistava Kimmo Taipaleen ohjastama ja valmentama Välkyn Tuisku. Huippukuntoon nousseella valjakolla ei ole kahdesta aikaisemmasta kuninkuuskilpailusta mainittavaa menestystä, mutta jos myös pitkä matka maistuu, sillä on pikkusaumat voittoloimeen.

Yllättäjistä voidaan mainita vielä Pasi Teinin valmentama ja Juha Länsimäen ohjastama väkivahva A.T. Veeti.

Vetosuositus

Epävarmuustekijöistä huolimatta on tipsattava Välähdyksen kuninkuutta. Hevonen on kyvykkäin osanottaja ja kerroin kattaa riskin. Vetosuositus on Ravikuningas: Välähdys kertoimella 4,50.

Lunasta paras tarjous in kautta!

Lyö vetoa esimerkiksi tapahtumaan Kuninkuusravit ja kohteeseen veto ”Ravikuningas: Välähdys”. Jos Välähdys voittaa ravikuninkuuden, saat 450 euroa riskittömän 100 euron vedon avulla. Jos Välähdys ei voita, saat panoksen takaisin 100€ asti. Voit lyödä myös pienemmän riskittömän vedon (min. 10€).

Jos et halua lyödä riskitöntä vetoa, voit lunastaa myös 200% talletusbonuksen. Näin saat esimerkiksi 20€ talletuksella heti 60€ pelirahaa. Tallettamalla 100€ saat maksimibonusrahan 200€.

Lyö riskitön 100€ veto näin:

  1. Avaa pelitili ja tee talletus.
  2. Lyö veto riskittömästi 100€ asti.
  3. Jos vetosi häviää, saat rahat takaisin.

[inline-text-ad text=”LUNASTA 100€ RISKITÖN VETO” odds=”” cta=”LUNASTA TARJOUS” url=”http://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=44408&bid=33974″]

Lunasta 200% talletusbonus näin:

1. Avaa pelitili.
2. Tee talletus.
3. Saat talletuksen kolminkertaisena takaisin 200€ asti.

[inline-text-ad text=”LUNASTA 200% talletusbonus” odds=”” cta=”LUNASTA TARJOUS” url=”http://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=44408&bid=33974″]