Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen urakka Moskovassa pelattavissa beach volleyn EM-kisoissa jatkui niukalla 0-2 (17-21, 18-21) -tappiolla saksalaisparille Sandra Ittlinger / Chantal Laboureur.

Lehtonen ja Ahtiainen pysyivät vastustajan kyydissä mukavasti yli kummankin erän puolivälin, mutta ratkaisupalloissa saksalaiset olivat piirun verran parempia.

– Tänään ei päästy oikein missään vaiheessa luomaan painetta vastustajalle, vaan jouduttiin itse painamaan alakynnestä eteenpäin. Koko matsi oli silti hyvää taistelua ja oltiin mukavasti pelissä kiinni, Lehtonen summasi keskiviikon otatuksen.

Avauspäivän voittonsa ansiosta Lehtonen ja Ahtiainen ovat edelleen vahvasti kiinni jatkopaikassa eli pääsystä 24 parhaan joukkoon. Torstaina pelattavassa alkulohkojen päätöskamppailuissa vastaan asettuu turnauksessa viidenneksi sijoitetut saksalaiset Kim Behrens ja Cinja Tillmann.

Lohkojen kolme paria etenee 24 joukkueen perjantaina alkavaan pudotuspelikaavioon, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselle kierrokselle. Naisten välierät ja mitalipelit ovat ohjelmassa lauantaina. Vuosi sitten Lehtonen ja Ahtiainen etenivät Hollannin EM-kisoissa toiselle pudotuspelikierrokselle sijoittuen lopulta yhdeksänneksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote