Joukko Suomen parhaita 400 metrin juoksijoita otti mittaa toisistaan Lahden stadionilla järjestetyssä kutsukilpailussa ja antoi samalla näyttöjä kunnostaan tulevaan Ruotsi-otteluun. Nopeimmat olivat Eljas Aalto ja Eveliina Määttänen.

Hallitseva Suomen mestari Sibbo-Vargarnan Eljas Aalto joutui todella tiukalle Helsingin IFK:n Erik Backin kanssa. Aallon voittoaika oli 47,98. Back hävisi vain rinnanmitan ja juoksi kauden parhaan aikansa 48,00. Kolmas oli Kalevan kisojen 400 metrin aitajuoksun kakkonen Joni Vainio-Kaila Laitilan Jyskeestä ajalla 48,39.

Naisten aidattoman 400 metriä voitti 400 metrin aitajuoksun tuore Suomen mestari Eveliina Määttänen Keski-Uudenmaan Yleisurheilusta ajalla 55,17. Toinen oli alkukesästä vaivanneesta loukkaantumisestaan toipunut Lappeenrannan Urheilu-Miehien Kristiina Halonen uudella ennätyksellään 55,39.

Määttänen kohoaa Suomen vuositilastossa kolmanneksi ja Halonen viidenneksi. Vuositilaston kärkikaksikko Aino Paunonen ja Milja Thureson eivät kumpikaan ole elokuussa kyenneet kilpailemaan.

Lähde: Urheiluliiton tiedote