Olympialaisten esikisa starttaa purjehduksessa lauantaina – tässä mukaan päässeet suomalaiset

© Kuva: Getty Images

Olympialuokat valloittavat lähiviikkoina Japanin Enoshiman rannat. 17.-22. elokuuta tulevilla olympiavesillä kilpaillaan esikisat (Ready Steady Tokyo Test Event), ja 25. elokuuta starttaa samoilla vesillä maailmancup.

– Japania koetelleen taifuunin vaikutukset jäivät onneksi odotettua vähäisemmiksi täällä. Ainoa haitta oli se, että jouduimme nostamaan valmennusveneitä edestakaisin eikä perjantaina päästy vesille. Kuuma ja kostea sää tuo omat haasteensa, joihin on totuteltu tämän viikon aikana, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoo.

Esikisoissa Suomella saa olla vain yksi edustaja per luokka lukuun ottamatta Laser radialia, jossa ovat mukana sekä Tuula Tenkanen että Monika Mikkola. Finnjollissa lipun esikisoihin sai Tapio Nirkko, joka sijoittui kevään EM-kisoissa juuri Oskari Muhosen edelle. Muut Suomen edustajat ovat Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X), Kaarle Tapper (Laser standard), Noora Ruskola/Mikaela Wulff (49er FX) ja Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen (Nacra 17).

– Täällä on paikalla kaikkien maiden parhaat, kuten olympialaisissakin. Haemme ainakin kahta sijoitusta mitalilähtöihin eli 10 parhaan joukkoon. Kilpailun tärkeä tehtävä on myös tutustuttaa purjehtijat tuleviin olympiaolosuhteisiin, Wilenius jatkaa.

Lähde: Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.