Riikka Lehtoselle jo uran yhdestoista mestaruus Jyväskylässä – ”Olen kiitollinen siitä, että saan vielä pelata”

© Kuva: Getty Images

Jyväskylän Beach volleyn SM-lopputurnaus huipentui sunnuntaina naisten ja junioreiden mitalipeleihin. Erien ratkaisuhetkillä suureen rooliin nousseelle Riikka Lehtoselle mestaruus oli jo uran yhdestoista.

Naisten loppuottelu oli naisten ja nuorten maajoukkuepelaajien kohtaaminen. Aliisa Vuorinen ja Vilhelmiina Prihti voittivat välierässä toiseksi sijoitetut Ida Sinisalon ja Anna Rantalan. Vastaansa loppuottelussa nuoret sastamalaiset saivat hallitsevat Suomen mestarit Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen.

Vuorinen ja Prihti tulivat loppuotteluun vahvasti syöttäen ja hyökäten, ja laittoivat kokeneemmat Lehtosen ja Ahtiaisen tiukoille etenkin ottelun ensimmäisessä erässä.

– Tiedossa oli, että he tulevat peliin ennakkoluulottomasti. He pelasivat tosi hyvin ja rohkeasti niin kuin heidän pitikin, Lehtonen analysoi ottelua.

– Rutiini oli tänään se, joka toi voiton. Tehtiin muutama virhe vähemmän kuin vastustaja, ja siihen se peli kulminoitui.

Riikka Lehtoselle mestaruus oli jo yhdestoista. Lehtonen saavutti ensimmäisen mestaruutensa vuonna 1997 – samana vuonna, kun parinsa Niina Ahtiainen syntyi. Lehtonen iloitsee sekä oman uransa jatkumisesta että lajin kehittymisestä Suomessa.

– Olen kiitollinen siitä, että saan vielä pelata ja että olen edelleen motivoitunut treenaamaan. Olen myös iloinen, että Suomessa on taso lähtenyt nousuun ja lajiin panostetaan enemmän. Meillä on tulossa erittäin potentiaalisia junnuja.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!