Sateinen sää oli varastaa pääroolin 15- ja 14-vuotiaiden SM-kilpailujen päätöspäivänä Lahden stadionilla, mutta joutui alistumaan statistin rooliin.

Kilpailut päättyivät titaanien taisteluun. Poikien 15-vuotiaiden kiekonheiton mestaruudesta taistelivat seiväshypyn voittaja Otto Hiivola ja moukarinheiton voittaja Max Lampinen.

Kalannin Vankan Hiivola päihitti Someron Esan Lampisen tuloksin 54,09-53,85. Hiivola sinkautti kultatuloksen ensimmäisellä kierroksella. Lampinen pääsi viidennellä kierroksella 24 sentin päähän.

– Mestaruus ei ollut yllätys, mutta tulos oli yllättävän huono. Alussa jaksoin heittää, mutta en enää lopussa, kun olin ollut kentällä koko päivän, Hiivola kertoi.

– Tappio harmittaa. Sateinen sää ei sopinut minulle, pettynyt Lampinen totesi.

Lampinen voitti toissa päivänä moukarinheiton loistavalla tuloksella 76,94. Hän jäi omissa nimissään olevasta ikäkausiennätyksestä viisi senttiä.

– Silloin oli hyvä sää ja myös rinki oli hyvä. Oli kiva heittä stadionilla. Tavoitteeni oli heittää yli 77 metriä, Lampinen sanoi.

Hiivola voitti kuusi tuntia ennen kiekkoa seiväshypyn tuloksella 420. Hän ylitti viisi ensimmäistä korkeutta ensimmäisellä ja 420 toisella yrityksellä. Hiivola oli hilkulla ylittää myös 440, jolla olisi korottanut ennätystään viidellä sentillä.

– Hyvä tulos tämmöisessä sadekelissä. Hyppään mieluummin viileässä ja sateessa kuin helteessä. Tiesin, että voitan, vaikka vastustajatkin olivat kovia hyppääjiä, kertoi isänsä Aki Hiivolan valmentama Otto Hiivola.

Hiivolan jälkeen kolme seuraavaa ylittivät 405. Tampereen Pyrinnön Konsta Kankainen selvitti sen ensimmäisellä yrityksellä ja nappasi hopean. Lappeenrannan Urheilu-Miesten Martti Hyvärinen ylitti 405 toisella ja sai pronssin. Kaavin Kai´un Matti Leväsalmi onnistui kolmannella ja sijoittui neljänneksi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote