Suomalainen moukarinheittäjä kauden kärkitulokseen – Päihitti hallitsevan mestarin!

© Kuva: Getty Images
Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!

Helsingissä Eltsun Tähtikisojen miesten moukarinheiton kovatasoisen mittelön voitti Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola uudella ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkituloksella 74,00. Hallitseva Suomen mestari Henri Liipola Someron Esasta oli toinen tuloksella 72,19.

Jaakkola linkosi kilpailun kolme pisintä heittoa ja hänen viidestä mitatusta heitostaan lyhyinkin kantoi 71,83.

– Läksin hakemaan pidempää, kunnonmukaista siivua. Doha on täysin realistinen tavoite. Treenaaminen on sillä tasolla, että se on mahdollista, Jaakkola viittasi yli 75 metrin heittoihin, jotka riittänevät rankingin kautta MM-joukkueeseen. Treeneissä 75-metrinen on jo nähty.

– Nyt heitossa oli vielä pieniä teknisiä hommia, jotka eivät osuneet ihan nappiin. Minulla heiton alku on tärkeä. Nyt rinki oli aika liukas alussa ja piti lähteä kovempaa kun kolmella pyörähdyksellä heittää. Siksi ensin piti olla ensimmäinen pyörähdys varovasti, että sai luoton siihen, että kenkä pitää.

– Ruotsi-otteluun seuravaaksi ja ruotsalaisile käkättimeen, sanoi Henri Liipola.

– Jotenkin hitaita heittoja, jotenkin ei saanut käytettyä hyväksi kiihtyvyyttä. Nimenomaan kahden tuen vaiheeseen pitää heitossa kiinnittää huomiota, Liipola pohdiskeli.

Mainiossa kilpailussa myös Tommi Remes Kiuruveden Urheilijoista ja kokenut Tuomas Seppänen Noormarkun Nopsasta moukaroivat yli 70 metriä.

– Oli ehkä vähän vielä pehmeää Kalevan kisojen jälkeen, mutta jos löytäisi vielä jyvän loppukauden kisoihin, arveli Remes.

– Ihan hyvä fiilis, mutta jotakin sählinkiä siinä oli. Pitäisi päästä tekemään muutama hyvä heittotreeni. En tiedä menikö vaan Kalevan kisoihin sen verran latinkia, mietti Seppänen.

Lähde: Urheiluliitto

Torstaina Nordiksella HIFK - Ässät! Lunasta talletusbonus!