Suomen naisten lentopallon EM-kisaurakka jatkui sunnuntaina Ankarassa Kreikan kohtaamisella. Tiukka taisto päättyi kreikkalaisjuhliin, kun se nousi avauserässä sekä päätöserässä sillasta erävoiittoihin 1-3 (24-26, 25-15, 21-25, 25-27).

Suomi jatkaa välipäivän jälkeen Ranskan kohtaamisella tiistaina ja Bulgarian torstaina. Käytännössä jatkopaikkaan eli lohkon neljän parhaan joukkoon tarvittaneen voitot näistä peleistä.

Kreikka-ottelussa Suomella oli ongelmia jatkopallopelamisessa ja keskihyökkäys jäi myös vähiin. Salla Karhu nousi 21/+15 tehoilla joukkueen parhaaksi pistenaiseksi. Piia Korhonen teki 20/+14. Roosa Koskelo jatkoi hienoja otteitaan joukkueen liberona.

Päävalmentaja Tapio Kangasaniemi:

– Häviöhän tässä päällimmäisenä on mielessä, totta kai. Ei ollut paljosta kiinni, teimme jopa enemmän pisteitä. Ei voi siis sanoa, että pelillisesti olisimme olleet perässä. Vähän tasaisuutta puutui ja jatkopallohyökkäämisen teho oli heikko.

– Totta kai jossiteltavaa jäi jonkun verran ensimmäisen erän lopun suhteen. Lopussa Kreikan tehokaksikko päätti lyödä lyömään palloa ja se vei heidät voittoon.

– Yritetään tulevissakin peleissä pitää pelimme tasoa korkeana ja jos löytyisi vielä pykäliä lisää. Häviö on häviö, mutta kyllä meidän peli on täällä ollut kesän parhaassa kuosissa.

Suomen avaus oli Turkki-otttelusta tuttu: Kaisa Alanko, Piia Korhonen, Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Roosa Laakkonen, Michaela Madsen, Roosa Koskelo (L).

Suomi avasi pelin erinomaisella hyökkäyspelillä, vaikka vastaanoton kanssa olikin vaikeaa (12-8). Syöttöpelinkin toimiessa Suomi pakotti Kreikan jo toiseenkin aikalisään (16-10). 23-19 -tilanteesta Kreikka kuitenkin otti ohjat täysin käsiin Suomen tukkeutuessa. Evangelina Mertekin syötöillä joukkue vei loppuerän 1-7 ja erän 24-26.

Toisen erän alku oli aivan ”yhtä maalia” Piia Korhosen syöttövuoron alustamana Suomi karkasi 11-2 -johtoon. Tätä seurasi kovinkin erikoisesti Kreikan neljän pisteen ja taas Suomen kuuden pisteen putket. Loppuerä meni hiukan pelailuksi puolin ja toisin ison eron myötä. Erä Suomelle 25-15.

Kolmannen erän keskivaiheilla Suomen hyökkäyspeli meni vaikeaksi ja Anthi Vasiiantonikin syötöillä Kreikka nousi 11-9 -tappiolta 11-15 -lukemiin. Tämän etumatkan Kreikka piti loppuun kuitaten erän 21-25. Suomen hyökkäys erässä vain 27%.

Neljättä erää edettiin pitkälti Kreikan pienessä johdossa, kunnes Suomi nousi tasoihin 21-21 -tiianteessa. Suvi Kokkonen ja Piia Korhonen pääsivät kummatkin kertaalleen hyökkäämään peliä viidenteen erään, mutta lopulta erä kääntyi Kreiikalle 25-27.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote