Naisten EM-kisoissa juuri esiintyvän lentopallojoukkueen passari Kaisa Alanko saa tiistaina täyteen sata naisten maaottelua Suomen kohdatessa Ranskan. 26-vuotias Alanko on 23:s naispelaaja, joka on esiintynyt maajoukkuepaidassa sata kertaa.

Alanko debytoi naisten maajoukkueessa 8.6.2012 Turussa, kun Suomi hävisi kotiolympialaisiinsa valmistautuneelle Iso-Britannialle 2-3 neljän ottelun sarjan avauspelissä.

– En muista kyllä ensimmäistä peliä millään…ai Iso-Britannia, no se taisi olla Power Cupin yhteydessä ja 5000 katsojaa, Alanko mietiskelee naurahtaen.

– En kyllä muista yhtään, olisinko pelannut vai en. Olisiko Jenni Petäjäjärvi (nyk. Hiltunen) ollut silloin toinen passari, Alanko pinnistää.

Naisten kaikkien aikojen maaottelutilaston ylivomaisena ykkösenä on nykyinen maajoukkueen joukkueenjohtaja Mariliisa Salmi 235 maaottelulla. Päivi Parikalla on maaotteluita toiseksi eniten (177) ja aktiivipelaajista Laura Pihlajanmäelle tiistaina Ranska-ottelu on 124:s.

Parhaaksi muistokseen maajoukkueessa tähän mennessä Alanko listaa EM-kisoihin pääsyn ratkeamisen Uumajassa.

Pelaaminen Suomen paidassa on Alangolle erityinen juttu joka kerta.

– Ei voi olla parempaa paikkaa pelata, kuin maajoukkue! Yhteisöllisyys ja joukkuehenki ovat todella upeita. Kaikilla on samanlainen työmoraali.

Alanko pääsee juhlistamaan sadatta maaotteluaan montaa tuttua vastaan, kun veron toiselle puolelle asettuu Ranska. Alanko pelasi viime kauden Ranskan liigassa, jossa myös Nantesin paidassa jatkaa alkavallakin kaudella.

– Todella kiva pelata tuttuja vastaan. Ranska pelaa aika samanlaista lentopalloa kuin mekin. Lupaan, että taistemme jokaisesta pallosta, kuten aina. Kiusataan Ranskaa omalla rennolla tavallamme, Alanko hymyilee.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote