Suomen naisten lentopallomaajoukkueen taival EM-kisoissa 2019 päättyi torstaina 0-3 (14-25, 21-25,19-25)- häviöön Bulgarialle. Suomi sijoittui oman alkulohkonsa viidenneksi eli sen loppusijoitus löytyy väliltä 17-20. Bulgaria jatkaa turnausta lohkokolmosena sunnuntaina Azerbaidžania vastaan Budapestissä Unkarissa ellei Unkari tee Budapestin alkulohkon päätöspelissä jymy-yllätystä Hollannin vähintään 3-1 -kaatamalla.

Ankaran lohkon muut jatkajat ovat iltapelissä lohkovoitosta pelaavat Serbia ja Turkki sekä neljänneksi lohkossa sijoittunut Kreikka.

Bulgaria pelasi turnauksen selkeästi tähän mennessä parhaan pelinsä olleen vakuuttava hyökkäyksessään, etenkin sen varmuudessa. Myös heidän torjuntapeli oli vakuuttavaa, he veivät tappotorjunnat 14-5.

Suomen tehoista vastasivat hakkuri Piia Korhonen (16/+12) ja yleispelaaja Suvi Kokkonen (13/+6).

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi:

– Selkät lukemat, tulostaulu ei valehtele. Tänään ei pysytty Bulgarian kyydissä. He pääsivät turhan helposti tulemaan kovan keskihyökkäyksensä kanssa ja sitten myös kokenut Elitsa Vasilieva (12/+8) myös syttyi isosta panoksesta pelattaessa. Oppia saatiin taas monella tapaa tänäänkin.

– Tavoite oli jalo: mennä alkulohkosta jatkoon. Tyytyväinen siihen, että olimme ennen viimeistä peliä vielä tavoitteen suunnassa ja jatkopaikka oli mahdollinen. Pitää kuitenkin olla pettynyt, ettei me päästy tavoitteeseen. Pari katkopalloa meillä oli Turkki ja Kreikka pelissä, pienestä oli kiinni. Erien loput toki ovat vain jäävuoren huippu.

– Haluan kaivaa kuitenkin aina ensisijaisesti positiivisia asioita. Kyllähän tämä meidän pelitavan riemukulkua oli tämä turnaus. Pelitapamme on erilainen, mutta myös tulosta tuottavaa. Uskon, että olemme tässä vähän edelläkävijöitä. Kolme vuotta sitten aloitimme pelinopeuden kanssa, nyt joukkueet osaavat jo pelata meitä vastaan. Kuitenkin osasimme tuoda taas uutta. Pelasimme läpi turnauksen aika hyvin omaa peliämme-

Suomen avaus oli tuttu kisojen kolmesta edellisestä ottelusta: Alanko, Korhonen, Karhu, Kokkonen, Madsen, Laakkonen ja Koskelo (L).

Bulgaria tuli peliin todella terävästi hyökäten ja puolustaen. Vastustaja karkasi 5-10 -lukemiin, vaikka Suomikin puolusti hyvin. Suomi pääsi peliin mukaan paremmin ja paremmin kaventaen eron kahteen (11-13). Loppuerä kääntyi kuitenkin todella selvästi virheettömälle Bulgarialle (14-25). Bulgaria teki erään vain yhden pisteen virheillään Suomelle, Suomi seitsemän Bulgarialle.

Toinen erä oli hyvinkin ensimmäisen toisintoa alun osalta. Piia Korhosen vahva hyökkäys ja sitä seurannut Suvi Kokkosen ässäsyöttö kuitenkin loi Suomelle uskoa (9-11). Vielä 18-20 -numeroissa Suomi oli mukana taistossa erävoitosta, mutta sen jälkeen Bulgaria kuittasi tärkeät seuraavat pisteet taas nimiinsä kovilla hyökkäyksillään.

Suomi avasi kolmannen erän 6-1 ilotulituksella Bulgarian vastattua siihen kuitenkin välittömästi (6-5). Erää edettiin kahta edellistä tasaisemmin, mutta jälleen Bulgarian virheettömyys ja tulivoima veivät sen lopussa selvään erävoittoon 19-25.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote