Yhdysvalloissa on noussut kohu, kun vasta 17-vuotias koulutyttö hylättiin Alaskassa käydyissä uimakilpailuissa nöyryyttävään syyhyn vedoten. Kilpailun voittanut tyttö diskattiin nimittäin ”kilpa-asurikkomuksen” takia.

Tuomarit perustelivat päätöstään sanomalla, että tytön pakarat näkyivät liikaa. Tämä siitä huolimatta, että hän käytti samaa uimapukua kuin kaikki muutkin saman uintijoukkueen tytöt.

Paikallinen uintivalmentaja Lauren Langford otti kantaa tapaukseen blogissaan ja perustelee sitä kuvilla. Hän pitää tapausta rasistisena.

– Näitä nuoria uimareita ei rangaista uimapukujen provokatiivisesta käytöstä vaan ennemminkin siksi, että heidän runsaat muotonsa ja tumma ihonsa näyttävät erilaiselta kuin heidän laihoilla ja vaaleilla joukkuetovereillaan, Langford kirjoittaa.

Diskauspäätös kumottiin kohun vuoksi myöhemmin ”liian ankarana ja tarpeettomana”.