Beach volleyn FIVB:n World Tourin finaaliturnaus pelataan tiistaista alkaen Roomassa. Jaossa on 600 000 dollarin palkintopottien lisäksi tärkeitä rankingpisteitä Tokion olympiapaikkoja ajatellen.

Suomalaisista kovatasoisessa kauden huipennuksessa pelaavat Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen sekä Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen. Molemmat parit aloittavat pelinsä keskiviikkona 28 joukkueen karsinnoista.

Parkkisen selkävaivat pakottivat jättämään EM-kisat kaksikolta kesken, mutta neljän viikon onnistunut kuntoutus mahdollistaa nyt paluun tositoimiin. Lahti-Liukkosen ja Parkkisen ohjelmassa on myös kahden viikon kuluttua Kiinassa pelattava 16 maan olympiakarsintaturnaus, jonka kaksi parasta saan paikan Tokioon.

Tuoreet Suomen mestarit Riikka Lehtonen ja Niina Ahtiainen puolestaan hakevat nousujohteiselle kaudelleen onnistunutta päätöstä.

– Tunnelmat ovat edelleen nälkäiset. Pienet asiat ratkaisevat, saadaanko menestyksen nälkää ruokittua ja kuinka paljon, valmentaja Toni Vahela muotoilee.

Ennen tiistain maakarsintoja suomalaisparit on sijoitettu varsinaisissa karsinnoissa viidenneksi ja 13:nneksi. Pääsarjapaikka vaatii kahden karsintapelin voittamista.