46-vuotias Laura Manninen juoksi maratonin Suomen mestariksi Espoossa. Hän rikkoi ajalla 2.45.52 Irmeli Ruposen 35 vuotta sitten juokseman 45-vuotiaiden naisten Suomen ennätyksen

– Juoksu kulki hyvin 25 kilometriin saakka, mutta sitten vatsa alkoi oireilla ja jouduin yökkäilemään. Tein aloittelijan virheen, kun söin geelejä, joita en ollut kokeillut aikaisemmin, Manninen kertoi.

Manninen pelkäsi toden teolla Annemari Kiekaran loppurynnistystä.

– Tavoitteeni oli juosta 45-vuotiaiden Suomen ennätys. Näytti siltä, että ennätys tulee ja voin juosta loppumatkan rennosti, mutta sitten Kiekaran punainen paita alkoi vilkkua uhkaavan lähellä. Katsoin taakseni monta kertaa kauhuissani.

Manninen oli kaiken kaikkiaan tyytyväinen juoksuunsa.

– Vatsavaivoja lukuun ottamatta meno oli vahvaa. Nyt on ihanaa, kun mihinkään paikkaan ei satu, Manninen iloitsi.

Manninen johtaa porrasjuoksun maailmancupia ja kilpailee siinä lajissa seuraavan kerran lokakuussa Shanghaissa.

Naisten maratonilla pronssia juoksi Esbo IF:n Riitta Paasio ajalla 2.55.36. Hän ohitti puolitoista kilometriä ennen maalia siihen saakka kolmantena olleen Lahden Ahkeran Natalia Nylundin. Paasio on juossut maratonilla myös kaksi SM-hopeaa.

– Juoksin tasaista vauhtia ja muut väsähtivät. Aikatavoitteeni oli 2.56 ja pääsin siihen. Minulla ei ollut mitään vaikeuksia. Sää oli hyvä: Ei satanut, eikä tuullut ja ilma oli sopivan viileä, Paasio jutteli.

Paasio, 35, sijoittui viime vuonna 100 kilometrin juoksun MM-kilpailussa 25:nneksi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote