Hienoa! Euroopan urheiluviikkoa vietetään ensi viikolla – 100 000 suomalaista lasta ja nuorta osallistumassa

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Euroopan urheiluviikkoa vietetään viidettä kertaa 23.–30.9.2019. EU-puheenjohtajuuskausi tuo Suomeen viikon avajaiset. Suomen kansallisissa tapahtumissa keskitytään peruskouluikäisiin lapsiin ja nuoriin.

Euroopan urheiluviikko (European Week of Sport EWoS) on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Kampanjaviikolla kannustetaan ihmisiä liikkumaan aktiivisesti sekä lisätään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista.

Euroopan urheiluviikon päätapahtuma Suomessa Let’s #BeActive – School Action Day järjestetään 23.9. pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteistyössä Leppävaaran urheilupuistossa, Espoossa. EU- puheenjohtajuusmaana Suomi järjestää samalla myös koko viikon avajaiset. Urheiluviikon avaa koulutus-, kulttuuri-, nuoriso- ja urheiluasioista vastaava väistyvä komissaari Tibor Navracsics.

Euroopan urheiluviikon tapahtumiin osallistuu koulupäivän aikana ympäri Suomen lähes 100 000 lasta ja nuorta. Espoon tapahtumaan odotetaan yli 8000 oppilasta opettajineen. Kaupunkien liikuntapalvelujen lisäksi toimintaa järjestävät monet lajiliitot, urheiluseurat, harrastustoimintaa tarjoavat järjestöt, liikunta-alan oppilaitokset sekä muut yhteistyökumppanit yli sadassa eri toimintapisteessä.

Euroopan urheiluviikolla rohkaistaan lisäämään liikettä ilon kautta

Suomen EU-puheenjohtajuuskauden yhtenä prioriteettina liikunnan ja urheilun osalta on lasten ja nuorten turvallinen urheiluympäristö.

–Turvallisen liikuntaympäristön tarjoaminen on parasta koulun ja kolmannen sektorin toimijoiden yhteistyötä. Yhteistyön kautta voidaan innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan ja tuoda heille matalan kynnyksen harrastamisen mahdollisuuksia sekä koulupäivän yhteyteen että sen jälkeen, sanoo pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

– Tapahtumissa korostetaan lasten ja nuorten osallisuutta sekä yhdenvertaisuutta niin suunnittelussa kuin toteutuksessa, kertoo vastaava asiantuntija Terhi Liintola.

Lähde: Opetushallitus

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS