Painonnoston MM-kisojen seitsemäntenä päivänä Thaimaan Pattayassa suomalaisista vuorossa oli Lohja-Liftingin Meri Ilmarinen. Ilmarinen nosti 76-kiloisten B-ryhmässä.

Ilmarinen tempaisi suomenennätyksen 95 kiloa toisella nostollaan, millä sijoittui ryhmässään kolmanneksi. Ilmarinen työnsi ensimmäisellään varmasti 118 kiloa, toisella yrittämällä SE:tä sivuava 121 kiloa ei kääntynyt rinnalle eli nosto jäi alkutekijöihinsä. Kolmanteen nostoon kuormattiin uusi SE 122 kiloa, mutta lisäpuhtia ei löytynyt ja nosto oli edellisen kopio. Yhteiskilot 213 jäivät SE:stä vain yhden kilon, tulos riitti B-ryhmässä neljänteen sijaan.

B-ryhmän voitti Etelä-Korean Yeounhee Kang, joka oli ryhmän paras tempaaja (104 kg) ja työntäjä (131). Yhteistulos 235 on A-ryhmäläisten tasoa.

A-ryhmää hallitsi Lontoon ja Rion olympiavoittaja, Pohjois-Korean Jong Sim Rim. Rim tempaisi maailmanennätykseksi 124 kiloa, hävisi työntökullan lajin ME-naiselle, Kiinan Wangli Zhangille kilolla (153-152) kooten MM-voittoonsa yhteiskilot 276. Zhang hävisi tempauksen kuudella kilolla ja jäi yhteistuloksessa siis viisi kiloa.
Pronssi meni Ecuadorin Neisi Dajomesille, joka kasasi 245 kilon yhteistuloksen (110+135).
Meri Ilmarisen sijoitukseksi 14. eli MM-kisojen paras suomalaissijoitus Thaimaan kisoissa.

Suomalaisnostot päättyvät keskiviikkona klo 18:30 alkavassa miesten 109-kiloisten C-ryhmässä, kun Rovaniemen Hannes Keskitalo kilpailee toisissa aikuisten MM-kisoissaan.

Meri Ilmarisen kommentti:

– Tänään ei rauta painanut käteen. Ensimmäisellä tempauksella varmistellen tulos. Toinen oli tosi hyvä ja SE, mutta kolmannesta puuttui terävä loppu. Työnnöt ensimmäisellä varma avaus, mutta sitten alkoi näkyä se, ettei ole treeneissä päässyt tekemään isoja rautoja ja siten niihin ei ole tuntumaa. Nyt kuitenkin paikat ovat kunnossa ja tästä on hyvä alkaa treenaamaan taas eteenpäin!

Lähde: Painonnostoliitto