Kultaa ropisee! Suomi on aloittanut aikuisurheilijoiden Euroopan mestaruuskilpailut Venetsiassa loistavasti – Mukana 97-vuotias teräsmummo

© Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkue on aloittanut yli 35-vuotiaiden aikuisurheilijoiden Euroopan mestaruuskilpailut Venetsiassa loistavasti. Mitalitilastossa Suomi on viidentenä ja kultamitalien määrässä jopa neljäntenä.

Mitaleita on tähän mennessä saavuttanut jo 35 Euroopan maata. Venäjän joukkue on yleisen sarjan tavoin toistaiseksi suljettu yleisurheilun kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Saksa on hallinnut aikuisurheilijoiden mitalitilastoa jo vuosikymmenet ja on jälleen marssimassa kohti mitalitilaston voittoa koottuaan tähän mennessä jo yhteensä 152 mitalia.

Kovimman vastuksen Saksa on usein saanut järjestävästä maasta, koska aikuisurheilussa ei tunneta maakohtaista urheilijakiintiötä ja urheilijat maksavat itse matka- ja majoituskustannuksensa.

Tänäkin vuonna järjestävä maa Italia on mitalitilastossa toisena heti Saksan jälkeen. Suomi on viidentenä edellään lisäksi Britannia ja Espanja. Kultamitalien määrässä Suomi olisi Espanjan edellä neljäntenä.

Poikkeuksellisen rankat sateet ovat vaikeuttaneet kilpailuiden läpivientiä ja kolmena päivänä osa lajeista on jouduttu siirtämään myöhemmäksi ja pahimmillaan koko kilpailut piti alkuillasta keskeyttää.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaihin 15.9. saakka ja niihin ottaa osaa noin 5000 urheilijaa eri ikäluokissa viiden vuoden välein. Vanhin kilpailija on 97-vuotias virolainen Nora Kutti.

Lähde: Urheiluliitto