Naisten lentopallomaajoukkueen keskipelaaja Roosa Laakkonen on yksi tulevan liigakauden kovimmista vahvistuksista naisten Mestaruusliigassa.

Kaksi edellistä kautta Saksassa ja Ranskassa pelannut Laakkonen palaa täksi kaudeksi hänelle tuttuun seuraan LP Kangasalaan, jota hän on edustanut urallaan aiemmin neljän kauden verran.

– Vaihtoehtoja oli, ja puhuin muidenkin joukkueiden kanssa. Sitten Kangasala vei kuitenkin voiton. Tiesin, kuinka asiat hoituvat siellä. Pelasin siellä niin kauan. Talkooväki ja kaikki sellainen on niin ihanaa, että oli niin kuin kotiin olisin tullut, Laakkonen kertoo paluustaan.

Laakkosen kesä on ollut lentopalloa täynnä, sillä hän oli suuressa roolissa naisten maajoukkueessa kesän EM-kisoissa. LP Kangasalan mukana hän on ollut muutaman viikon.

– Totta kai pidin pienen breikin. Sen tarvitsi henkisestikin. Kisoissa oli niin tiukka aikataulu. Sitten liityttiin ”Tintin” (joukkueen maajoukkuelibero Tiiamari Sievänen) kanssa treeneihin mukaan, ei siinä sen kummempaa. Itsekin halusin suoraan siihen rytmiin takaisin, 57 maaottelua pelannut Laakkonen sanoo.

Mestaruusliigassa pelaa monia Suomen EM-kisakävijoitä. Laakkonenkin seurasi perinteistä liigakauden avaustilaisuutta Liigaplokiin siirtyneen Salla Karhun ja Hämeenlinnaan palanneen Katja Kylmäahon seurassa.

– Totta kai ihmisiä kiinnostaa katsoa myös Mestaruusliigan pelejä, kun he ovat katsoneet kesällä kisoja. Itsekin odotan innolla, että pääsen pelaamaan tuttuja kavereita vastaan, Laakkonen ennakoi.

Kangasala on yksi kauden kovimmista mitalisuosikeista ja hallitsevan mestarin LP Viestin haastajista.

– Totta kai se kuulostaa hyvältä. Itsekin olen valmis taistelemaan mitaleista ja haluan sellaisen. Innolla odotan kyllä kauden alkua, Laakkonen sanoo.

Laakkonen ja Valko-Venäjän maajoukkueen Julia Miniuk kantavat mitä todennäköisimmin Kangasalan keskipelaamisesta suurimman vastuun, ja kolmanteen liigakauteensa lähtevä 21-vuotias Taija Tikka täydentää yhden naisten liigan kovimmista keskikaistoista.

– Taijakin on mennyt eteenpäin todella paljon. Julia on vasta 19-vuotias ja on pelannut Italiassa. Hän on tosi kova peluri. Meillä on kova kolmikko kasassa, Laakkonen kuvailee.

Kangasala aloittaa kautensa keskiviikkona LP Vampulaa vastaan ja pelaa jo perjantaina LP Viestin vieraana.

– Totta kai mekin olemme olleet yhdessä vasta kolmisen viikkoa, joten peli on keskeneräistä. Vampula ja Viesti oli meillä vastassa juuri Salon turnauksessa, joten jotain tiedämme vastustajista. Sen näkee sitten, mutta on ihanaa aloittaa kotipelillä.

LP Kangasala-LP Vampula näkyy suorana lähetyksenä Ruudussa keskiviikkona kello 18.20 alkaen.