Maratonin SM-mitalit ratkotaan Espoossa – Tuoreen SE-ajan pinkonut juoksija hakee jo kolmatta mestaruuttaan: ”Kirikyvylläni vedän lopulta pidemmän korren”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Maratonin vuoden 2019 SM-kilpailut juostaan Espoossa lauantaina 21. syyskuuta. Samalla avataan Kalevan malja -kilpailu 2020. Jyväskylän Kenttäurheilijat voitti Kalevan Maljan tänä vuonna 2019.

Miesten maratonilla Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen voitti viime vuonna mestaruuden Lappeenrannassa ennätyksellään 2.21.59.

– Luottavaisin mielin lähden hakemaan mestaruutta. Antti-Pekka Niinistöllä on varmaan rahkeita samaan vauhtiin. Saa nähdä kuinka kisan luonnetta muuttaa se, että juostaan osin hiekkapintaisella tiellä.

Nieminen on voittanut kolme maratonmestaruutta ja joka kerta SM-maratonilla parantanut ennätystään.

Naisten maratonilla mestari ja mitalistit vaihtuvat

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Alisa Vainio juoksi viime vuonna kotimaisemissaan Suomen mestariksi MM-rajan rikkovalla ajalla ja keskittyykin nyt Dohan MM-maratonille. Naisten viime vuoden hopeamitalisti Suvi Miettinen ei ole tällä kaudella kilpaillut ja pronssimitalisti Mira Tuominen ei ole ilmoittautunut.

Kenttäurheilijat-58:n Laura Mannisella on kaksi mestaruutta maratonilta vuosilta 2015 ja 2016. Kolmatta mestaruutta hän hakee juostuaan viime lauantaina Keravan maantiekympillä 45-vuotiaiden Suomen ennätyksen 35.53.

– En ole tehnyt maratonille tähtäävää treeniä, mutta yritän tietty 45-vuotiaiden SE:tä (2.47.44 Irmeli Ruponen v. 1984). Mukava kisa kun on kotikulmilla. Juoksen oman juoksun, mutta tietty muut yritän pitää sellaisella etäisyydellä, että kirikyvylläni vedän lopulta pidemmän korren, espoolainen Manninen hymyilee.

Forssan Salaman Annemari Kiekaralla ei maratonilta SM-mitalia vielä ole. Muilta kestävyysmatkoilta niitä riittää ja Espoostakin useita. Vuoden 2009 Kalevan Kisoissa Espoossa hän oli tuplamestari ja 2017 puolimaratonin SM-kilpailuissa Espoossa kolmas.

– Mitali on tietysti tavoitteena ja Tukholman maratonin keväistä aikaa 2.51.42 lähden parantamaan. Olen juossut tänä kesänä monta puolimaratonia ja olen hyvin niistä palautunut, Kiekara toteaa.

Lähde: Urheiluliitto

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS