Olympiavoittaja ja maailmanmestari paljasti kärsineensä syömishäiriöstä: Ulkopuoliset eivät huomanneet mitään – ”Olet liian lihava ja liian hidas”

© Kuva: Getty Images

Maastoiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari Jessica Diggins on kertonut avoimesti nuoruusvuosiensa syömishäiriöstään Fasterskier.com-sivustolle.

Diggins sairastui lukionsa viimeisenä vuotena. Hän kertoo tunteneensa, että hänen täytyy olla täydellinen ja muuten maailma loppuu. Kysymys ei ollut ruoasta tai urheilusta.

– Syömishäiriö kaappaa aivot ja pistää ihmisen uskomaan ”Juuri näin minun pitää tehdä. Tämä toimii minun kohdallani”, Diggins sanoo.

Diggsins vähensi omaa syömistään asteittain. Niin vähän, että ulkopuolisen oli mahdotonta huomata sitä. Lisäksi hän teki ylimääräisiä harjoituksia, joita ei ollut harjoitusohjelmassa. Harjoitukset hän teki ruokailun jälkeen, jonka jälkeen hän myös oksensi.

–  Syömishäiriöisenä mikään ei tuonut enää tyytyväisyyttä, sillä ainoa ääni mitä kuulin oli ”Olet liian lihava. Olet liian hidas. Se ei ole hyvä.”, Diggins kertoo.

Diggins selvisi lopulta sairaudestaan muun muassa terapian avulla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.