Pesäpallossa nähtiin historiallinen hetki

© Kuva: Juha Tamminen

Puijon Pesis Kuopiosta on voittanut Muhoksen Pallo-Salamat naisten ykköspesiskarsinnassa ja varmistanut nousunsa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Ratkaisuottelussa sankarin viitan otti Siiri Pulkkinen, joka iski komeat tehot 2+7 lyötyä, 2 tuotua ja 12 kärkilyöntiä.

Ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa ratkaisu haettiin supervuorosta. Kolmannessakin sitä jo odoteltiin, kunnes Pulkkinen kilisytti toisen jakson neljännen tasoittavalla pajatson tyhjäksi. Avausottelun hävinnyt Puijo voitti kahdesti selkä seinää vasten ja osoitti olevansa ykköspesispaikan arvoinen. Keskiviikon ratkaisuottelussa Muhoksella loppunumerot kirjattiin vieraille 0-2 (5-8, 2-5).

– Oman pelaamisen kautta pääsimme kuskin paikalle. Mieli oli maltillinen, ja olimme hereillä heti ottelun aluissa, pelinjohtaja Pasi Penttinen kertoi Savon Sanomille.

Puijon Pesis jäi suomensarjan keskilohkon runkosarjassa kolmanneksi, mutta kukisti lohkon pudotuspeleissä sekä Jyväskylän Pesiksen että Ilmajoen Kisailijat suoraan otteluvoitoin 2-0.

Kuopiolainen joukkue ei ole koskaan aiemmin pelannut naisten Ykköspesiksessä tai Ykkössarjassa, joka perustettiin 1981. Kuopion Kelta-Mustat oli edustettuna naisten mestaruussarjassa 16 kauden ajan (1951-57, 1959-1966, 1969) ja voitti jopa Suomen mestaruudenkin 1955. Kaudella 2020 Puijon Pesiksellä on joukkueet sekä miesten että naisten Ykköspesiksessä.

Lähde: Pesäpalloliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.