Rytmisen voimistelun MM-kilpailut alkoivat maanantaina 16.9. vahvasti suomalaisittain. Sekä Rebecca Gergalo (Olarin Voimistelijat) että Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) voimistelivat ehjät suoritukset vanteella. Gergalon pisteet olivat 19,150 ja sijoitus karsinnan 29./112.. Tikkasen pisteet puolestaan 18,650 ja 36./ 112. sija karsinnassa.

Tiistain toisen karsintapäivän pallosuorituksessa Gergalo myöhästyi hieman viimeisessä masterheitossa, ohjelman viimeisessä vaikeusosassa, mutta hän oli tyytyväinen kokonaissuoritukseensa, joka toi pisteet 18,950 ja pallolla karsinnoissa 25./112.

– Eilisessä vanneohjelmassa alkoi loppupuoliskolla vähän jännittää, ja ohjelmassa oli pieniä epäpuhtauksia, mutta kokonaisuudessaan hyvä aloitus. Tänään sujui tosi hyvin ja ollaan tyytyväisiä hyvään suoritukseen. Pisteisiin en ole hirveän tyytyväinen, mutta huomenna taas uusin voimin keiloihin, Rebecca Gergalo kommentoi MM-kilpailujen aloitustaan.

Tikkasella pallo-ohjelman viimeisten sekuntien virhe verotti pisteitä. Tikkanen lopetti pallo-ohjelmansa ilman välinettä, josta tuomaristo vähentää yhden pisteen. Näin Tikkasen pisteet pallolla jäivät 15,700 ja sijoitus karsinnoissa 71./112.

– Kisat alkoi vahvalla suorituksella. Mulla oli hyvä fokus ja kaikki meni [vanteella] hyvin. Tänään hyvän ohjelman ihan viimeinen liike lipesi käsistä ja lopetin ilman välinettä. Oma moka. Täytyy luottaa omaan työhön, ja malttaa tehdä kaikki hyvin loppuun asti, Tikkanen viestitti MM-kilpailuista.

MM-kilpailuissa yksilöt karsivat jokaisen välineen omana päivänään. Maanantaisen vanteen ja tiistain pallon jälkeen suomalaisilla on vuorossa keskiviikkona keilat ja torstaina nauha. Kolmen parhaan välineen tuloksen perusteella valitaan 24 parasta yksilöä perjantain 20.9. neliottelun finaaliin, josta jaossa on 16 paikkaa Tokion olympialaisiin (maksimissa kaksi paikkaa / maa).

Voimisteluliitto tiedottaa suomalaisten MM-tuloksista seuraavan kerran torstaina, kun neliottelun finalistit on julkaistu.

Neliottelijoiden lisäksi Suomea MM-kilpailuissa edustaa Aurora Arvelo (Olarin Voimistelijat), joka voimistelee kaksi välinettä keilat ja nauhan sekä lauantaina urakkansa aloittava rytmisen voimistelun maajoukkue, joka tavoittelee olympiapaikkaa joukkueiden kaksiottelun kautta.

Suomen maajoukkueessa voimistelevat Elisa Liinavuori (Voimistelu- ja urheiluseura Elise), Milja Närevaara (Elise), Inka Ora (Elise), Emma Rantala (Elise Järvenpää), Juulia Vainio (Elise) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

Kahden välineen jälkeen rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa yksilöiden kärkipaikkaa pitää odotetusti Venäjän Dina Averina.

Lähde: Voimisteluliiton tiedote